Νέος κινητήρας βενζίνης με 163 PS για το Nissan X-TRAIL

Νέος κινητήρας βενζίνης με 163 PS για το Nissan X-TRAIL

Η νέα έκδοση κινητήρα του Nissan X-TRAIL θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο.

Η Nissan επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα του X-TRAIL προσθέτοντας σ’ αυτήν ένα τούρμπο βενζινοκινητήρα με απόδοση 163 PS.

Με την κωδική ονομασία DIG-T 163, ο νέος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων, πληροί τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων EURO6, συνδυάζοντας πολύ καλές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2.

Ρυθμισμένος ειδικά για το X-TRAIL, ο νέος DIG-T 163 συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία στα συστήματα υπερσυμπίεσης με μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και την οικονομία. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αποδίδει 163 PS στις 5.600 rpm και 240Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 4.000 rpm.

Όπως ακριβώς και με τους υπόλοιπους κινητήρες της νέας γενιάς X-TRAIL, ο καινούργιος DIG-T 163 είναι εξοπλισμένος με σύστημα stop/start. Με επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε μόλις 9,7 sec και με τελική ταχύτητα 200 km/h, o νέος κινητήρας προσφέρει απλόχερα συναρπαστικές επιδόσεις στο μεγάλο crossover της Nissan. Επιπλέον, ο νέος κινητήρας φροντίζει για την μεγάλη ελκτική ικανότητα του X-TRAIL, που στη συγκεκριμένη περίπτωση φτάνει τα 1.800 κιλά.

Ο νέος DIG-T 163, εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο με τα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Τα X-TRAIL που θα εφοδιάζονται με το νέο μοτέρ έχουν μικτό κύκλο κατανάλωσης καυσίμου 6,2 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 145 g/km.

Ο νέος κινητήρας DIG-T 163 θα είναι διαθέσιμος το προσεχές φθινόπωρο, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube