Νέος 1.6 ντίζελ κινητήρας από την Opel

Νέος 1.6 ντίζελ κινητήρας από την Opel

Η Opel συνεχίζει την ανανέωση της γκάμας των κινητήρων της με έναν νέο, τετρακύλινδρο τουρμποντίζελ.

Η δεύτερη οικογένεια νέων downsized κινητήρων που λανσάρεται μετά τον βενζινοκινητήρα 1.6 SIDI ECOTEC περιλαμβάνει και τους νέους 1.6 CDTI ECOTEC ως αντικαταστάτες των ντίζελ 1.7 και ορισμένων 2λιτρων εκδόσεων μικρής ισχύος.
Με έλεγχο καύσης κλειστού βρόγχου και αλουμινένιο μπλοκ, ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC είναι ο πρώτος κινητήρας της φίρμας που πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος και θα εφοδιάζει διάφορα μοντέλα της Opel.
Κύριοι στόχοι εξέλιξης ήταν η μείωση θορύβων, κραδασμών και τριγμών, η υψηλή αναλογία ισχύς/ροπής και η χαμηλή κατανάλωση. Σε πρώτη φάση, τα μέγιστα επίπεδα ισχύος και ροπής αυξήθηκαν έναντι του κινητήρα 1,7 λίτρων σε 136 PS από 130 και 32,6 kgm από 30,6 αντίστοιχα, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε μέχρι 10% σε σχέση με 2λιτρους diesel παρόμοιας ισχύος. Ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC και η ισχυρή μονάδα ελέγχου του (ECU) εξελίχθηκε εσωτερικά από μία παγκόσμια ομάδα μηχανικών σε Τορίνο (Ιταλία), Ρισελσχάιμ (Γερμανία) και Η.Π.Α.. Ξεκινώντας από φέτος την άνοιξη, ο 1.6 CDTI ECOTEC θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Szentgotthard στην Ουγγαρία όπου παράγεται και ο νέος βενζινοκινητήρας τούρμπο των 1.6 λίτρων με ευέλικτες διαδικασίες παραγωγής.
Σε δήλωση του ο Dr. Thomas Sedran, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. της Opel, ανέφερε: «Η πλήρης ανανέωση της γκάμας κινητήρων μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο νέος μας 1.6 CDTI ECOTEC θα γίνει σημείο αναφοράς σε επίπεδο πολιτισμένης λειτουργίας, επιδόσεων και περιβαλλοντικής συμβατότητας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε λανσάρει τρεις νέες γενιές βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων εν όψει της κυκλοφορίας 23 νέων μοντέλων και 13 νέων κινητήρων μέχρι το 2016».

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube