Νέο Zarooq Motors Sand Racer, πισωκίνητο με 500 άλογα

Νέο Zarooq Motors Sand Racer, πισωκίνητο με 500 άλογα

Η αραβική Zarooq Motors αποκάλυψε το Sand Racer, ένα εντυπωσιακό off-roader με πίσω κίνηση και 500 άλογα.

Η Zarooq Motors που εδρεύει στα ΗΑΕ μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το νέο της Sand Racer που φιλοδοξεί να συνδυάσει τις δυνατότητες κίνησης εκτός ασφάλτου με τις επιδόσεις που συναντά κάποιος μόνο στα σπόρτσκαρ. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τη Lamborghini LM 2.

To Zarooq Motors Sand Racer διαθέτει την κοψιά ενός δίθυρου, διθέσιου ψηλού οχήματος με κινητήρα στο κέντρο και αμάξωμα από φάιμπεργκλας ή ανθρακονήματα. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τα περισσότερα εξαρτήματά του να προέρχονται από τοπικούς προμηθευτές. Η Zarooq Motors λέει ότι τα πρώτα πρωτότυπα θα είναι έτοιμα τον Ιανουάριο, οπότε και το Sand Racer θα αποκαλυφθεί πλήρως. Η παραγωγή για το 2016 θα περιοριστεί στα 20 κομμάτια με την τιμή του να ξεκινά περίπου από τα €95.000.

Οι τεχνικές προδιαγραφές που μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστές από τη Zarooq Motors είναι ότι το Sand Racer θα έχει μήκος 4,2 m και πλάτος δύο, ενώ θα ζυγίζει περίπου 1.000 kg, με κατανομή ανάμεσα στους άξονες 40:60 εμπρός πίσω. Όσον αφορά για τις γωνίες 4x4, μιας και μιλάμε για ένα off-roader, θα είναι 45ογωνία προσέγγισης, 53ο γωνία αναχώρησης και 31,5 cm απόσταση από το έδαφος.

Την κίνηση του Sand Racer έχει αναλάβει αποκλειστικά ένας 3,5λιτρος  κινητήρας V6 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 309 PS και μέγιστη ροπή 37,8 kgm στη στάνταρ διαμόρφωσή του, αλλά η τοπ έκδοση θα αποδίδει πάνω από 500 άλογα.

Παρά το πολύ χαμηλό βάρος και τον προσανατολισμό που αφήνει να εννοηθεί η ονομασία «Sand Racer», η Zarooq Motors υπόσχεται να προσφέρει μια πλούσια γκάμα εξοπλισμού που θα περιλαμβάνει κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων με premium ηχοσύστημα, ντουλαπάκι συνοδηγού, ποτηροθήκες, ρεζέρβα, φώτα LED και πολλά ακόμη.

Η επιτυχία του μοντέλου, λέει η Zarooq Motors, θα καθορίσει εάν στη συνέχεια η γκάμα θα εμπλουτιστεί με ένα τετρακίνητο μοντέλο, μια έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και 4θέσια καμπίνα και ένα αμιγώς ηλεκτρικό Sand Racer.

Μέχρι τότε, το off-roader της Zarooq Motors θα πάρει μέρος σε έναν και μοναδικό αγώνα που αρχικά θα πάρουν μέρος 15 αυτοκίνητα. Και για να γίνει αυτό, ο Άραβας κατασκευαστής μίσθωσε μια περιοχή εμβαδού 100 εκταρίων, κάτι παραπάνω από 400 στρέμματα, κοντά στο Dubai, όπου σχεδιάζει να κατασκευάσει τις εγκαταστάσεις μιας πίστας που θα στεγάζει και μια σχολή οδήγησης, αλλά και δραστηριότητες ελευθέρου χρόνου. Η πίστα αυτή θα είναι σχεδιασμένη έτσι, προκειμένου να μιμηθεί τη λέξη «Dubai» στα αραβικά και θα εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο του 2016.

[Πηγή motoringme.com]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube