Νέο XCeed, ένα SUV από την Kia για το 2019

Νέο XCeed, ένα SUV από την Kia για το 2019

Η Kia προγραμματίζει ακόμα μια διεύρυνση της γκάμας του Ceed με ένα πέμπτο μοντέλο, που αυτή τη φορά θα είναι SUV.

Με τον κατασκοπικό φακό να το απαθανατίζει για πρώτη φορά, αυτό είναι το νέο SUV του Kia Ceed. Το αυτοκίνητο που πιθανότατα θα βαφτιστεί XCeed, θα γίνει το πιο πρόσφατο crossover της Kia που θα αναλάβει το κομμάτι της αγοράς όπου δραστηριοποιούνται μοντέλα όπως το Ford Focus Active και το Volkswagen T-Roc, Με άλλα λόγια στην ολοένα και αναπτυσσόμενη αγορά των κόμπακτ SUV/crossover και τοποθετούμενο κάτω από το Sportage στην αντίστοιχη γκάμα της εταιρίας.

Αναμένουμε ότι το νέο crossover Kia XCeed θα λανσαριστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Και θα πρέπει να είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας Ceed, ύστερα το λανσάρισμα του πρακτικού στέισον Ceed Sportwagon και του κομψού shooting brake, του ProCeed.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ιδέα ενός SUV με βάση το Ceed νωρίτερα φέτος στο λανσάρισμα του πρόσφατου οικογενειακού χάτσμπακ της εταιρείας, ο Artur Martins, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Kia, δήλωσε: «Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι. Δεν θα υπάρξει 3πορτο αυτοκίνητο, έτσι αυτό μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε έναν άλλο τύπο αμαξώματος για το [Ceed] αυτοκίνητο.

Ο Martins σημείωσε ότι η αγορά του Ceed (κατηγορία C) είναι μια κατηγορία για δυνητική ανάπτυξη της Kia, λέγοντας: «Υπεραποδίδουμε στην κατηγπορία D και στα SUV -έχουμε μερίδιο αγοράς περίπου 7%. Έχουμε την ευκαιρία να αυξήσουμε τον όγκο μας, αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη συνταγή, χρειάζεται να έρθουμε με μια διαφορετική πρόταση, με κάτι πιο σχετικό».

Σύμφωνα με τον Martins, θα λανσαριστεί επίσης μια έκδοση επιδόσεων του χάτσμπακ Ceed, αλλά δεν θα είναι τόσο σκληροπυρηνική όσο το Hyundai i30 N.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube