Νέο VW ID.5 GTX: Μία πρώτη γεύση πριν από την επίσημη παρουσίαση του

Νέο VW ID.5 GTX: Μία πρώτη γεύση πριν από την επίσημη παρουσίαση του

Η VW θα παρουσιάσει το ΙD.5 GTX, την πιο σπορ εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού crossover, στις 3 Νοεμβρίου με το νέο μοντέλο να είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας ID που θα φέρει την επιγραφή GTX.

H Volkswagen επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτό το χρόνο ότι το νέο ηλεκτρικό SUV της, το ID.5, θα είναι διαθέσιμο και στην εκδοχή GTX. H εταιρία έχει ήδη παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο κρυμμένο όμως κάτω από ένα πολύχρωμο καμουφλάρισμα. 

Το ID.5 θα είναι το τρίτο σε σειρά μοντέλο της οικογένειας ΙD το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης ακολουθώντας τα ID.3 και ΙD.4. Oι διαφορές του ID.5 με το ID.4 θα περιορίζονται κυρίως στο αισθητικό κομμάτι με εκείνα να μοιράζονται πληθώρα μηχανικών μερών.

ID.5 GTX

Η σπορ εκδοχή GTX, το νέο ηλεκτρικό crossover θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 300 PS κάνοντας το τετρακίνητο. Η μπαταρία χωρητικότητας 77kWh υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 480 km. To ID.5 θα κατασκευάζεται αρχικά μαζί με το ID.4 στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Zwickau με την παραγωγή των δύο μοντέλων να μεταφέρεται μελλοντικά στην γραμμή παραγωγής της εταιρίας στο Emden της Γερμανίας.

Η Volkswagen σκοπεύει να προσθέτει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα ID κάθε χρόνο. Όλα τα μοντέλα θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube