Nέο VW Golf VII

Nέο VW Golf VII

Ελαφρύτερο και πιο οικονομικό από τον τρέχοντα πρόγονό του θα είναι το νέο VW Golf, το οποίο απεκάλυψε η γερμανική εταιρεία στο Βερολίνο, και θα παρουσιαστεί επισήμως στο κοινό στα Σαλόνι του Παρισιού 2012 στο τέλος του μήνα.
Οι διαστάσεις του νέου μικρομεσαίου αυτοκινήτου της γερμανικής εταιρείας είναι 4.255mm μήκος, 1.799mm πλάτος και 1.452mm ύψος. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση μήκους κατά 56, πλάτους 13mm και μείωση ύψους 28mm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Η μεταβολή των διαστάσεων αλλά και ο νέος σχεδιασμός προσθέτουν στη δυναμικότητα του χαρακτήρα του ενώ παράλληλα βελτιώνονται οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Η χρήση της πλατφόρμας MQB του ομίλου Volkswagen έχει αποφέρει μείωση βάρους κατά 100 κιλά. Οσον αφορά το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι αντίστοιχες καθώς προσφέρονται τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, με τη βασική Trendline να διαθέτει στάνταρ αιρκοντίσιον, μεταλλικό χρώμα, ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές, και ζάντες 15 ιντσών. Στην αμέσως επόμενη έκδοση Comfortline προστίθενται το δερμάτινο τιμόνι, εξελιγμένο σύστημα Multimedia, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, αισθητήρες παρκαρίσματος και 16άρες ζάντες. Τέλος η κορυφαία έκδοση Highline, διαθέτει επενδύσεις αλκαντάρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό επιχρωμιωμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες, φώτα xenon και 17άρες ζάντες.
Στον τομέα της ασφάλειας στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το ESP, το σύστημα PreCrash (τεντώνει αυτόματα τις ζώνες ασφαλείας και κλείνει τα παράθυρα όταν επίκειται πρόσκρουση), το Adaptive Cruise Control καθώς και σύστημα αυτόματης επέμβασης των φρένων σε περίπτωση ατυχήματος.
Οσον αφορά τους κινητήρες αυτοί θα είναι οι ακόλουθοι κατά το λανσάρισμα:
1.2 λ.  TSI με 85 ίππους και κατανάλωση 4,9 L/100km με εκπομπές CO2 στα 113 g/km.
1.4λ. TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και 140 ίππους που καίενι 4,9 L/100 και εκπέμπει 112 g/km CO2.
Ο ντίζελ TDI των 105 ίππων εμφανίζει κατανάλωση 3,8L/100km με εκπομπές 99 g/km.
Ο επίσης ντίζελ των 150 PS έχει κατανάλωση 4,1 L/100km και εκπέμπει 106 g/km CO2.
Διαθέσιμη θα είναι και έκδοση BlueMotion με κατανάλωση 3,2 L/100km και εκπομπές CO2 85 g/km.
Το αυτοκίνητο προσφέρει σύστημα διεύθυνσης προσαρμοζόμενο στο στυλ οδήγησης του κατόχου με ρυθμίσεις, Eco, Sport, Normal, Individual και Comfort.

Ελαφρύτερο και πιο οικονομικό από τον τρέχοντα πρόγονό του θα είναι το νέο VW Golf, το οποίο απεκάλυψε η γερμανική εταιρεία στο Βερολίνο, και θα παρουσιαστεί επισήμως στο κοινό στα Σαλόνι του Παρισιού 2012 στο τέλος του μήνα.

Οι διαστάσεις του νέου μικρομεσαίου αυτοκινήτου της γερμανικής εταιρείας είναι 4.255mm μήκος, 1.799mm πλάτος και 1.452mm ύψος. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση μήκους κατά 56, πλάτους 13mm και μείωση ύψους 28mm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Η μεταβολή των διαστάσεων αλλά και ο νέος σχεδιασμός προσθέτουν στη δυναμικότητα του χαρακτήρα του ενώ παράλληλα βελτιώνονται οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Η χρήση της πλατφόρμας MQB του ομίλου Volkswagen έχει αποφέρει μείωση βάρους κατά 100 κιλά. Οσον αφορά το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι αντίστοιχες καθώς προσφέρονται τρεις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, με τη βασική Trendline να διαθέτει στάνταρ αιρκοντίσιον, μεταλλικό χρώμα, ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές, και ζάντες 15 ιντσών. Στην αμέσως επόμενη έκδοση Comfortline προστίθενται το δερμάτινο τιμόνι, εξελιγμένο σύστημα Multimedia, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού, αισθητήρες παρκαρίσματος και 16άρες ζάντες. Τέλος η κορυφαία έκδοση Highline, διαθέτει επενδύσεις αλκαντάρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό επιχρωμιωμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες, φώτα xenon και 17άρες ζάντες.Στον τομέα της ασφάλειας στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το ESP, το σύστημα PreCrash (τεντώνει αυτόματα τις ζώνες ασφαλείας και κλείνει τα παράθυρα όταν επίκειται πρόσκρουση), το Adaptive Cruise Control καθώς και σύστημα αυτόματης επέμβασης των φρένων σε περίπτωση ατυχήματος.Οσον αφορά τους κινητήρες αυτοί θα είναι οι ακόλουθοι κατά το λανσάρισμα:1.2 λ.  TSI με 85 ίππους και κατανάλωση 4,9 L/100km με εκπομπές CO2 στα 113 g/km.1.4λ. TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και 140 ίππους που καίενι 4,9 L/100 και εκπέμπει 112 g/km CO2.Ο ντίζελ TDI των 105 ίππων εμφανίζει κατανάλωση 3,8L/100km με εκπομπές 99 g/km.Ο επίσης ντίζελ των 150 PS έχει κατανάλωση 4,1 L/100km και εκπέμπει 106 g/km CO2.Διαθέσιμη θα είναι και έκδοση BlueMotion με κατανάλωση 3,2 L/100km και εκπομπές CO2 85 g/km.Το αυτοκίνητο προσφέρει σύστημα διεύθυνσης προσαρμοζόμενο στο στυλ οδήγησης του κατόχου με ρυθμίσεις, Eco, Sport, Normal, Individual και Comfort.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube