Νέο Toyota Yaris GR Sport

Νέο Toyota Yaris GR Sport

Πηγή έμπνευσης της νέας έκδοσης είναι η κορυφαία GRMN των 212 ίππων.

Η Toyota μας είχε ενημερώσει εδώ και περίπου ένα χρόνο για τις αλλαγές στην γκάμα της, προσθέτοντας εκδόσεις GRMN, GR και GR Sport σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της.

Το νέο Yaris GR Sport θα παρουσιαστεί στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εμπορική του πορεία. Σύμφωνα με την Toyota, η νέα έκδοση του Yaris συνδυάζει την ευχάριστη οδική συμπεριφορά με την δυναμική περιβολή.

Οι αλλαγές που έχει η νέα έκδοση GR Sport επικεντρώνονται στην ανάρτηση με στόχο τον καλύτερο και πιο ευχάριστο έλεγχο. Χρησιμοποιεί αμορτισέρ της Sachs Performance και μια πιο άκαμπτη αντιστρεπτική δοκό, φέρνοντάς το και 11 mm πιο κοντά στο έδαφος σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου.

Νέοι είναι και οι 17άρηδες τροχοί αλουμινίου μαύρου χρώματος που ντύνονται με ελαστικά Bridgestone Potenza RE50 διάστασης 205/45, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την κορυφαία έκδοση GRMN των 212 ίππων.

Toyota Yaris GR Sport 1

Αισθητικά, το νέο 5θυρο Yaris GR Sport ξεχωρίζει από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τις κόκκινες λωρίδες, την εντονότερη μάσκα, τα νέα φώτα σε σκούρο φόντο και την αεροτομή οροφής. Φυσικά, οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι μαύρου χρώματος με σκοπό να παραπέμπει στη ναυαρχίδα της γκάμας.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα σπορ καθίσματα με τον λογότυπο GR και suede επένδυση με ραφές αντίθεσης, καθώς και νέο τριάκτινο τιμόνι μικρής διαμέτρου.

Τέλος, το νέο Toyota Yaris GR Sport έρχεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα του μοντέλου, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει ένα θερμικό μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων και ένα ηλεκτρομοτέρ, με την συνδυαστική ισχύ να φτάνει του 100 ίππους.

Toyota Yaris GR Sport 2

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube