Νέο Toyota Tundra: Τώρα και σε υβριδικό [videos]

Νέο Toyota Tundra: Τώρα και σε υβριδικό [videos]

Η Toyota παρουσιάζει το νέο της Tundra στις ΗΠΑ με τη φιλοδοξία να μπει σφήνα στην αμερικανική τριάδα Ford-Chevrolet-Ram. Όπλα του ο νέος κινητήρας και μια υβριδική έκδοση.

Toyota Tundra 2022

Το Toyota Tundra πορεύεται ως αουτσάιντερ στη αγορά της Βόρειας Αμερικής, έναντι των σημείων αναφοράς στα pick-up, όπου κυριαρχεί το Ford F-150 και ακολουθούν τα Chevrolet Silverado 1500 και Ram 1500. Αλλά ο Ιάπωνας κατασκευαστής σκοπεύει να τα πάρει στο κατόπι, προσφέροντας ένα ολοκαίνουργιο Tundra, το οποίο εγκαταλείπει τον ατμοσφαιρικό V8 εις όφελος ενός διτούρμπινου V6 με ή χωρίς υβριδική υποβοήθηση.

Πέρα λοιπόν από τις αλλαγές που έγιναν στις πρακτικές πτυχές αυτού του εξαμερικανισμένου pick-up, από τον ανασχεδιασμό και από τις διαφορετικές διαμορφώσεις του αμαξώματος (μήκος καρότσας κ.λπ.), το Tundra κάνει την επανάστασή του κάτω από το καπό.

Έτσι η Toyota έδειξε την έξοδο στον ατμοσφαιρικό 5.7 V8 που έδωσε τη θέση του σε έναν twin-turbo 3.5 V6. Μια επιλογή που αυξάνει λίγο τη «βασική» ισχύ -από 386 σε 395 ίππους και πολύ τη ροπή που σκαρφάλωσε από τα 544 στα 649 Nm.

Για εκείνους που τα παραπάνω ακούγονται ή αξιολογούνται απλώς ως «επαρκή», η Toyota προσφέρει επίσης μια υβριδική έκδοση αυτού του νέου κινητήρα, την «i-Force Max», τοποθετώντας έναν ηλεκτροκινητήρα μεταξύ του μοτέρ και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Toyota Tundra 2022 

Ο συνδυασμός αποδίδει 444 άλογα και 790 Nm. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει τρεις τρόπους χρήσης: Ενίσχυση της ισχύος, ανάκτηση ή καθαρή ηλεκτρική λειτουργία μόνο όμως σε χαμηλές ταχύτητες. Τροφοδοτείται δε, από μια μπαταρία νικελίου μετάλλου που βρίσκεται κάτω από το πίσω κάθισμα.

Το νέο Toyota Tundra του 2022 δεν θα μπορούσε να μην είναι ένα πραγματικό «μουλάρι» στις δυνατότητες της κατηγορίας των μεγάλων αμερικανικών pick-up. Έτσι, μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 5.450 kg και διαθέτει ικανότητα φόρτωσης 880 kg, 17% και 11% αντίστοιχη βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

 Toyota Tundra 2022

Φυσικά, προσφέρει δύο λειτουργίες ρυμούλκησης. Την τυπική λειτουργία για ελαφρά ή μέτρια φορτία και τη λειτουργία «Tow/Haul +» που διατηρεί τον ηλεκτροκινητήρα συνεχώς ενεργό για βέλτιστη απόκριση και απενεργοποιεί το stop/start λειτουργία του θερμικού κινητήρα.

Σχεδιασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το νέο Toyota Tundra έπρεπε να εκφράζει τη στιβαρότητα και τις δυνατότητές του διά μέσου ενός στιλ που να εκφράζει τη «ρώμη» του θερμικού μοτέρ, αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ανθεκτικότητά του αυτοκινήτου. Έτσι και παρά την τάση οι εκδόσεις να διαφοροποιούνται εμφανισιακά, υπάρχουν χαρακτηριστικά κοινά σε όλες τους με κοινό τόπο τη γιγάντια κυψελωτή γρίλια στη μάσκα. 

Toyota Tundra 2022

Μια κατασκευή εμπνευσμένη από τον Iron Man και πλαισιωμένη από νέα φώτα σχήματος «Τ». Τα φτερά είναι από την πλευρά τους πολύ καθαρά σχεδιασμένα για πιο μυώδη και σπορ εμφάνιση, ενώ οι εμπρός κολόνες είναι πλέον μαύρες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πιο δυναμικές γυάλινες επιφάνειες, συμβάλλουν σε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Στην καμπίνα, που βρίσκεται σε συμφωνία φάσης με την εξωτερική εμφάνιση, όλα φαίνονται υπερμεγέθη σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά, αλλά παραμένουν στο πνεύμα αυτού που προσφέρουν οι άμεσοι ανταγωνιστές του Tundra. 

Toyota Tundra 2022

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας οκτώ ή 14 ιντσών ανάλογα με την έκδοση. Το ταμπλό διαθέτει είτε αναλογικά όργανα με μικρή οθόνη 4,1 ιντσών είτε με μεγάλη οθόνη TFT με διαγώνιο 12,3 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το νέο Tundra είναι συμβατό με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto.

Από την πλευρά της ασφάλειας, το Toyota Safety Sense 2.5 είναι στάνταρ στο αυτοκίνητο και περιλαμβάνει σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης που εντοπίζει πεζούς και ποδηλάτες καθώς και βοήθημα για αυτόματο χειρισμό. 

Toyota Tundra 2022

Επιπλέον, υπάρχει ένα προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και βοήθημα για τη διατήρησή της, εποπτεία τυφλών σημείων, αναγνώριση πινακίδων ΚΟΚ, ειδοποίηση εγκάρσιας κυκλοφορίας από πίσω με αυτόματο φρενάρισμα, και αυτόματα φώτα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube