Νέο Toyota Proace Max, νέο μεγάλο ηλεκτρικό βαν

Νέο Toyota Proace Max, νέο μεγάλο ηλεκτρικό βαν

Η ιαπωνική εταιρεία επεκτείνει την προσφορά της και στα μεγάλα βαν με το Toyota Proace Max, διαθέσιμο σε ηλεκτρική έκδοση. Μια νέα συνεργασία με τον Όμιλο Stellantis.

 Toyota Proace Max

Ο ιαπωνικός κολοσσός σκοπεύει να κατακτήσει την αγορά των μεγάλων βαν με το Toyota Proace Max.

Για να εντάξει το νέο βαν στην γκάμα της, η Toyota για άλλη μια φορά συνεργάστηκε με τον Όμιλο Stellantis. Υπενθυμίζουμε ότι η ιαπωνική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με το πάλαι ποτέ Groupe PSA για να σχεδιάσει το σημερινό Proace και στη συνέχεια να προσφέρει το Proace City, ένα τροποποιημένο Citroën Berlingo.

Το Toyota Proace Max διατίθεται σε έξι διαμορφώσεις, με δύο μεταξόνια, τρία μήκη και τρία ύψη, με το μεγαλύτερο να έχει χωρητικότητα φόρτωσης 17 m³

 Toyota Proace Max

Το Toyota Proace Max είναι λοιπόν στενός ξάδερφος των Citroën Jumper, FIAT Ducato, Opel Movano και Peugeot Boxer που προσφάτως αναβαθμίστηκαν και σε αυτονομία! Βαν που μόλις φρεσκαρίστηκαν και ως εκ τούτου η Toyota ακολούθησε την εξέλιξή τους. Ξεκινώντας με μια 100% ηλεκτρική έκδοση με σημαντικά βελτιωμένη τεχνολογία.

Το ηλεκτρικό Toyota Proace Max ανακοινώνει έτσι μια καλή αυτονομία με 420 km χάρη σε μια μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 110 kWh. Όσο για τη φόρτισή της, υπάρχει στάνταρ ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής που δέχεται ισχύ μέχρι 11 kW. Στη γρήγορη φόρτιση συνεχούς ρεύματος, η μέγιστη ισχύς είναι τα 150 kW. Με το ηλεκτρομοτέρ του Toyota Proace Max να αποδίδει 272 PS.

Όσον αφορά την εμφάνιση, όπως και τα ομόλογά του στον Όμιλο Stellantis, οι αισθητικές ιδιαιτερότητες επικεντρώνονται στη διάταξη προφυλακτήρα/μάσκας, με τον λογότυπο της φίρμας για την περίπτωση να είναι τοποθετημένος πάνω σε ένα στοιχείο στο χρώμα του αμαξώματος.

Το Toyota Proace Max διατίθεται σε έξι διαμορφώσεις, με δύο μεταξόνια, τρία μήκη και τρία ύψη. Στις μεγαλύτερες προδιαγραφές της, η ηλεκτρική έκδοση έχει χωρητικότητα φόρτωσης 17 m³.

 Toyota Proace Max

Με την παρουσίαση του Toyota Proace Max, η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει επίσης την ανανέωση των δύο άλλων Proace. Το City σε ηλεκτρική έκδοση ανακοινώνει τώρα συνδυασμένη αυτονομία 330 km, που σημαίνει κέρδος 50 km. Το μεσαίο Proace προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε δύο μπαταρίες, 50 και 75 kWh. Με τη μεγαλύτερο, η αυτονομία είναι τώρα 350 km, που σημαίνει κέρδος 20 km σε σύγκριση με το προ του φρεσκαρίσματος μοντέλο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube