Νέο Suzuki Spacia, όνομα και πράμα

Νέο Suzuki Spacia, όνομα και πράμα

Ο μικρός αυτός κύβος πιάνει ελάχιστο χώρο στο δρόμο, αλλά δεν φαντάζεστε τι χωρητικότητα –και τεχνολογία– έχει

Μοιάζει σαν Nissan Cube, καθώς είναι ένα ψηλό κουτί πάνω σε μικρές ρόδες, αλλά έχει το μικρό αποτύπωμα στο δρόμο ενός ιαπωνικού Kei car.

Όμως η Suzuki έχει προικίσει καλά τον μικρό της κύβο. Πρώτον, είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που έχει ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφάλειας όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ), κάμερα περιμετρικής θέασης και Head-Up Display.

Επίσης, ο κατασκευαστής περηφανεύεται για «φαρδύ εσωτερικό χώρο» που είναι και ο μακρύτερος της κατηγορίας (2,215 m) παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Και οι συρόμενες πίσω πόρτες διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο των επιβατών ακόμη και στα στενότερα μέρη.

Επιπλέον, το Spacia έχει και υβριδικό κινητήρα. Έναν 3κύλινδρο 12βάλβιδο 660 κυβικών με τούρμπο και μια μπαταρία αρκετά μεγάλη για να επιτρέπει στο αυτοκίνητο των 840 μόνο κιλών να κινείται ηλεκτρικά για περιορισμένες αποστάσεις. Η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι μόλις 3,4 lt/100km.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο πιο ρετρό σε εμφάνιση Spacia και στο πιο σύγχρονο κι επιθετικό Spacia Custom. H Suzuki υπολογίζει να πουλάει 12.000 από αυτά τα αυτοκίνητα κάθε μήνα, σε τιμές από ¥1.333.800 έως ¥1.908.360 (€10.000-14.350) ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό.

[Πηγή: Suzuki μέσω carscoops.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube