Νέο Suzuki Baleno: Επιστρέφει με τούρμπο κινητήρα 1.000 κυβικών

Νέο Suzuki Baleno: Επιστρέφει με τούρμπο κινητήρα 1.000 κυβικών

Το νέο Suzuki Baleno είναι επί της ουσίας η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου iK-2 που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

Περίπου 13 χρόνια μετά το σταμάτημα της παραγωγής του, η Suzuki επαναφέρει το όνομα Baleno στην γκάμα της, με το νέο ιαπωνικό χάτσμπακ να παρουσιάζεται επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Το νέο Baleno αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου iK-2 που είδαμε νωρίτερα φέτος στην έκθεση της Γενεύης. Προς το παρόν, οι πληροφορίες που συνοδεύουν το νέο μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας πάνω από το Swift, είναι ελάχιστες.

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ότι το αμάξωμά του θα έχει αρκετές καμπύλες επιφάνειες, ενώ με το μήκος του να ξεπερνά τα 4 μέτρα, το νέο Baleno θα έρθει να τοποθετηθεί στην κατηγορία των «μεγαλωμένων» σουπερμίνι και θα κληθεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το νέο KIA Rio και το Skoda Rapid.

Σύμφωνα με την Suzuki το νέο Baleno θα έχει ευρύχωρο εσωτερικό, πλήθος νέων τεχνολογιών και θα κινείται από έναν νέο τούρμπο βενζινοκινητήρα, 1,0 λίτρου με τεχνολογία BoosterJet.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube