Νέο Suzuki Alto RS Turbo, πρώτες φωτογραφίες

Νέο Suzuki Alto RS Turbo, πρώτες φωτογραφίες

Η Suzuki έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για το Alto RS Turbo που θα αποκαλυφθεί στο Tokyo Auto Salon.

Το νέο Suzuki Alto RS Turbo, που θα αποκαλυφθεί πλήρως στο Tokyo Auto Salon 2015 τον προσεχή Ιανουάριο, πρόκειται για την τουρμπάτη εκδοχή του Kei car της ιαπωνικής εταιρείας που παρουσίασε το στάνταρ νέο Altο πριν από λίγες ημέρες.

Το νέο Alto RS Turbo βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Suzuki που το κάνει να ζυγίζει 60 kg λιγότερο από τον προκάτοχό του. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 660 cc, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή η ισχύς του παραμένει άγνωστη. Η στάνταρ έκδοση του γιαπωνέζικου Alto, με το ίδιο 3κύλινδρο μοτέρ αλλά σε ατμοσφαιρκή έκδοση (με 49 PS και 5,9 kgm ή με 52 PS και 6,4 kgm)  διατίθεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν ή κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), ενώ η ίδια επιλογή αναμένεται να υπάρχει και στο RS Turbo.

Εξωτερικά, η τροποποιήσεις που ενσωματώνει το RS Turbo σε σχέση με το βασικό Alto είναι οι κόκκινες διακοσμήσεις στους προφυλακτήρες, οι κόκκινοι καθρέφτες και οι 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το εμπορικό ντεμπούτο του στην Ιαπωνία τον προσεχή Μάρτιο.

[Πηγή AutoWeek]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube