Νέο Suzuki Alto για την ιαπωνική αγορά

Νέο Suzuki Alto για την ιαπωνική αγορά

Το νέο Suzuki Alto ανήκει στην κατηγορία των kei cars, έχει κινητήρα 660 cc με 49 PS και καταναλώνει μόνο 2,7 lt/100 km.

Το μικρότερο μοντέλο της Suzuki στην Ευρώπη είναι το Celerio, για την ιαπωνική αγορά όμως μόλις λανσαρίστηκε το νέο Alto.

Η εμφάνισή του είναι ιδιαίτερη, και δεν είναι σίγουρο ότι εναρμονίζεται με τα δικά μας πρότυπα αισθητικής. Οι διαστάσεις του όμως είναι ό,τι πρέπει για τη μετακίνηση σε κάθε μεγαλούπολη του πλανήτη, αφού ανήκει στα kei cars. Έχει μήκος 3.395 mm, το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί στα 2.460 mm, ενώ το καθαρό μήκος της καμπίνας φτάνει τα 2.040 mm και είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του.

Κάτω από το καπό του νέου Alto βρίσκεται ένας τρικύλινδρος ατμοσφαιρικό κινητήρας 660 cc που διατίθεται σε δύο εκδόσεις: με 49 PS και 5,9 kgm ή με 52 PS και 6,4 kgm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ή CVT, ενώ υπάρχει ακόμα και 4κίνητη έκδοση. Το βάρος του Alto έχει μειωθεί κατά 60 kg σε σχέση με το προηγούμενο, οπότε η βασική προσθιοκίνητη έκδοση ζυγίζει μόλις... 610 kg!

Έτσι η Suzuki κατάφερε να ρίξει και την κατανάλωση στα 2,7 lt/100 km. Μια τιμή που του χαρίζει τον τίτλο του πιο οικονομικού μη-υβριδικού μοντέλου της ιαπωνικής αγοράς. Και το κόστος αγοράς πάντως είναι εξαιρετικά χαμηλό, αφού η τιμή του νέου Suzuki Alto ξεκινάει από τα 847.800 γιεν, δηλαδή λιγότερα από €6.000.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube