Νέο Ssangyong αλά Jeep Wrangler;

Νέο Ssangyong αλά Jeep Wrangler;

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η Ssangyong βρίσκεται σε διαδικασία μελέτης ενός αντιπάλου για το Jeep Wrangler.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από συναδέλφους του Autocar, στους οποίους η ανώνυμη πηγή δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες. 

Η μόνη παρατήρηση άξια λόγου και με στοιχειώδεις βάσεις είναι ότι κατά το λανάρισμα της κορεατικής φίρμας στις ΗΠΑ ένα τέτοιο μοντέλο θα έπαιζε σημαντικό ρόλο. Όπως εξηγούν, «ένα καλοσχεδιασμένο 4x4 στο στιλ του Wrangler θα μπορούσε να δημιουργήσει τον κυματισμό που χρειαζόμαστε για να προκαλέσουμε αίσθηση». Η πηγή ισχυρίστηκε ότι το μοντέλο θα μπορούσε να γοητεύσει εξίσου και Ευρωπαίους καταναλωτές και να βοηθήσει στην προβολή και στην ανύψωση του προφίλ της Ssangyong.

Αμυδρά οι Κορεάτες μας είχαν προϊδεάσει για ένα μελλοντικό τέτοιο μοντέλο, με την παρουσίαση των πρωτοτύπων XIV-Air και XIV-Adventure στο Mondial de l' Automobile 2014 στο Παρίσι. Αλλά θεωρήσαμε ότι και τα δύο αναφέρονταν στο crossover Χ100 που αργότερα μετουσιώθηκε στο Tivoli. Προφανώς σε αυτό το τελευταίο αναφερόταν μόνο το XIV-Air και το πιο σκληροτράχηλο XIV-Adventure αποτέλεσε το πρόκριμα ενός μοντέλου 4x4 στο πνεύμα του Jeep Wrangler.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε θα μπορούσε να λανσαριστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά το Autocar αναφέρει ότι η γκάμα των μοτέρ θα είναι η ίδια με αυτή του Tivoli: Βενζινοκινητήρας 1.600 cc με 128 PS και ντίζελ επίσης 1.600άρης με 115 PS.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube