Το νέο Smart#1 λανσαρίστηκε στην Κίνα με τιμή από $28.500

Το νέο Smart#1 λανσαρίστηκε στην Κίνα με τιμή από $28.500

Αμιγώς ηλεκτρικό στη νέα του εποχή, το Smart#1 προσφέρεται στην αγορά της Κίνας σε δύο εκδόσεις με αυτονομία έως 560 km κατά CLTC. 

Το νέο Smart#1 ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου την εμπορική του καριέρα στην Κίνα. Είναι βέβαια αμιγώς ηλεκτρικό, έχει σχεδιαστεί από τη Mercedes-Benz και βασίζεται στην πλατφόρμα SEA της Geely.

Το Smart#1 δεν είναι μόνον το πρώτο μοντέλο Smart που λανσαρίστηκε από τότε που η Geely-Daimler ανέλαβε τη μάρκα Smart αλλά και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως η τιμή του θα κυμαίνεται από $28.496-$34.496 μετά τις επιδοτήσεις.

Smart#1

Υιοθετώντας μια νέα σχεδιαστική γλώσσα το νέο Smart#1 έχει πολλά στοιχεία με το πρωτότυπο αυτοκίνητο. Μπροστά, η λωρίδα φώτων ημέρας διατρέχει όλο το αμάξωμα και συνδέεται με τους τριγωνικού σχήματος προβολείς ενισχύοντας την εικόνα μεγάλου πλάτους του αυτοκινήτου. Στην ίδια φιλοσοφία κινούνται και τα φώτα πίσω όπου και πάλι έχουμε μια φωτεινή λωρίδα να διατρέχει το αμάξωμα. 

Χάρη στις αδρές γραμμές του αμαξώματος, τις ζάντες χαμηλής αεροδυναμικής και τις πόρτες χωρίς πλαίσιο με κρυφές χειρολαβές, ο συντελεστής οπισθέλκουσας του αυτοκινήτου είναι χαμηλός. Ξεχωριστό σχεδιαστικό στοιχεία είναι η διχρωμία του αμαξώματος. 

Smart#1

Διατηρώντας τον βασικό σχεδιασμό του πρωτότυπου, η καμπίνα διαθέτει τιμόνι σε ρετρό στυλ και εσωτερικό φως περιβάλλοντος 64 αποχρώσεων με ρυθμιζόμενη ένταση. Επιπλέον, υπάρχει μια λεπτή οθόνη οργάνων LCD 9,2 ιντσών, head-up display και μια κεντρική οθόνη αφής ελέγχου 12,8 ιντσών. Η οθόνη είναι συνδεδεμένη με ένα έξυπνο σύστημα αλληλεπίδρασης με τον οδηγό, με το οποίο οι περισσότερες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου να μπορούν να ελεγχθούν με φωνητικές εντολές.

Το νέο Smart#1 διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης ADAS που υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα βοηθημάτων οδήγησης. Περιλαμβάνουν προσαρμοστικό cruise control, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης και έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης.

Smart#1

Το Smart#1 έχει πέντε θέσεις, με τα πίσω καθίσματα να είναι αναδιπλούμενα και συρόμενα κατά 13 cm. Έτσι το πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 323 λίτρα αποσκευών, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 986 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Επιπλέον, κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει ένας πρόσθετος χώρος για 15 λίτρα αποσκευών. 

Το Smart#1 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 200 kW και 343 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα και το Smart#1 μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία των 66 kWh προσφέρει αυτονομία (κατά CLTC) 535 km ή 560 km, ανάλογα με το μοντέλο. Η φόρτιση της μπαταρίας στο 80% διαρκεί 7,5 ώρες χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αργής φόρτισης AC και περίπου 30 λεπτά με τη λειτουργία γρήγορης φόρτισης 150 kW DC. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube