Νέο smart fortwo cabrio: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες [video]

Νέο smart fortwo cabrio: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες [video]

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο ανοιχτό Smart Fortwo, που έχει μια καινοτόμο αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή.

Η υφασμάτινη οροφή “tritop” του διθέσιου Smart Cabrio μπορεί να ανοίξει προς τα πίσω πατώντας ένα κουμπί, όπως μια συμβατική ηλιοροφή, με το πίσω παρμπρίζ να παραμένει στη θέση του.

Μπορεί όμως και να διπλώσει ολόκληρη πάνω από την πίσω πόρτα, μαζί με το (γυάλινο, θερμαινόμενο) πίσω παρμπρίζ – και όταν γίνει αυτό, μπορούν να αφαιρεθούν οι δύο μπάρες της σκεπής και να αποθηκευτούν στο μέσα μέρος της πίσω πόρτας ώστε το Smart να γίνει full cabrio.

Η υφασμάτινη οροφή, που προσφέρεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς, μπορεί να ανοίξει πλήρως σε 12 μόλις δευτερόλεπτα, ακόμη κι όταν το αυτοκίνητο κινείται με την τελική του ταχύτητα. Μπορεί επίσης να ανοίξει από μακριά, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο-κλειδί του αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικά, το Cabrio ακολουθεί το κλειστό νέο Smart Fortwo, πάνω στο οποίο και βασίζεται. Όμως οι τεχνικοί της –θυγατρικής της Mercedes-Benz– φίρμας έχουν αυξήσει σημαντικά την ακαμψία του πλαισίου, για να αντισταθμίσουν την έλλειψη σκεπής και το γεγονός ότι η πίσω κολόνα είναι πιο λεπτή απ’ ό,τι στο κλειστό μοντέλο.

Ένας ατσάλινος σταυρός έχει προστεθεί κάτω από το δάπεδο και οι εμπρός κολόνες έχουν ενισχυθεί, όπως και οι εμπρός και πίσω καθρέφτες. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της ακαμψίας κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο ανοιχτό Fortwo.

H γκάμα των κινητήρων για το νέο Smart Cabrio είναι η ίδια με εκείνη για το κλειστό Fortwo Coupe, αποτελούμενη από δύο 3κύλινδρα σύνολα: ένα ατμοσφαιρικό 1.0 με 70 ίππους και ένα τούρμπο 0.9 με 90 ίππους. Το κιβώτιο είναι είτε 5 σχέσεων χειροκίνητο είτε αυτόματο/σειριακό DCT διπλού συμπλέκτη.

Τα βιβλία παραγγελιών θα ανοίξουν για την ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα Νοεμβρίου, όπου θα ανακοινωθούν και οι τιμές για το νέο Smart Fortwo Cabrio. Τα αυτοκίνητα θα φτάσουν στις εκθέσεις τον Φεβρουάριο του 2016.

[Πηγή smart]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube