Νέο Renault Mégane 2016, διαρροή φωτογραφιών

Νέο Renault Mégane 2016, διαρροή φωτογραφιών

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Mégane 2016 διέρρευσαν στο διαδίκτυο πριν την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης.

Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν ότι το νέο Mégane αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τα νέα Renault Espace και Talisman.

Αυτή η πιο ώριμη και premium εμφάνιση φαίνεται πως θα υιοθετηθεί από όλα τα νέα Renault με μήκος πάνω από 4,4 m, με πρώτο το Mégane, ενώ τα μικρότερα Twingo, Clio και Captur θα έχουν ένα πιο προχωρημένο σχεδιαστικά στιλ.

Αυτή η αναβαθμισμένη ποιοτικά εμφάνιση του Megane –που βασίζεται στην πλατφόρμα CNF των Nissan Qashqai και Renault Kadjar– θεωρήθηκε αναγκαία για να ανταγωνιστεί το VW Golf. Η εμπορική επιτυχία του Peugeot 308 στην Ευρώπη έπαιξε επίσης ρόλο στο να ακολουθήσει η Renault αυτό το δρόμο.

Το εσωτερικό του νέου Mégane 2016 αναμένεται να έχει πιο ποιοτικά πλαστικά, πιο εντυπωσιακή σχεδίαση και πιο μελετημένη εργονομία. Πολλές λειτουργίες θα γίνονται πλέον μέσω της μεγάλης κεντρικής οθόνης αφής, όπως στο νέο Espace, η οποία να είναι 7 ή 9 ιντσών ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Θα υπάρχει 5θυρη έκδοση χάτσμπακ και στέισον βάγκον. Η Renault αναμένεται να τονίσει και πάλι τα σπορ χαρακτηριστικά του Megane, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει και μια 3θυρη έκδοση κουπέ.

Η σκεπή είναι πιο χαμηλή και κεκλιμένη από του Golf, τονίζοντας το σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου, αλλά δεν αναμένεται να τοποθετηθεί το σύστημα τετραδιεύθυνσης του Talisman, καθώς κρίνεται πολύ ακριβό για μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Το νέο Mégane 2016 θα αποκαλυφθεί στην ΙΑΑ της Φρανκφούρτης σε οκτώ ημέρες και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016. Η Renault στηρίζει πολλές ελπίδες στο νέο Mégane, αφού έχουν πουληθεί 1,45 εκατομμύρια κομμάτια από το απερχόμενο μοντέλο, από το 2008 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα.

[Πηγή: carpassion.it]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube