Το νέο Range Rover Sport το «έφερε» ο James Bond [video]

Το νέο Range Rover Sport το «έφερε» ο James Bond [video]

Η παρουσίαση του νέου Range Rover Sport στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης έγινε με το νεότερο πράκτορα «007», τον Ντάνιελ Κρεγκ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οδηγώντας το νέο Range Rover Sport σε μια κλειστή διαδρομή στους δρόμους του Μανχάταν, ο Ντάνιελ Κρεγκ έφερε το νέο μοντέλο της βρετανικής φίρμας στο χώρο παρουσίασης του, όπου δημοσιογράφοι και celebrities περίμεναν να δουν από κοντά το νέο SUV της βρετανικής φίρμας. Αισθητικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Range Rover αλλά και από το μικρότερο Evoque, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην καμπίνα.

Το Range Rover Sport έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, με 6,2 πόντους μεγαλύτερο μήκος (4,85 m) και κατά 17,8 cm αυξημένο μεταξόνιο (2,92 m). Η διαμόρφωση της καμπίνας χαρακτηρίζεται «5+2», αφού υπάρχει και τρίτη σειρά καθισμάτων, κατάλληλη κυρίως για παιδιά.

Παρά το μεγαλύτερο μέγεθός του όμως, είναι σημαντικά ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Βασίζεται άλλωστε στο νέο Range Rover και, χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου στο πλαίσιο και το αμάξωμα, ζυγίζει 420 ολόκληρα κιλά λιγότερο από το προηγούμενο Sport. Χαρακτηριστικό με προφανή οφέλη τόσο στις επιδόσεις όσο και στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Το Range Rover Sport θα είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο φθινόπωρο αρχικά με 3λιτρο ντίζελ V6 292 ίππων ή 5λιτρο υπερτροφοδούμενο V8 βενζίνης με 510 PS. Στις αρχές του 2014 θα προστεθούν στη γκάμα άλλοι δύο πετρελαιοκινητήρες: ένας 4,4 V8 με 340 PS και μια έκδοση του 3λιτρου V6 με 258 PS.

Αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά θα έρθουν όμως οι πραγματικές εκπλήξεις. Στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί μια έκδοση με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης, ενώ το τίτλο του πιο «πράσινου» Range Rover Sport θα πάρει το πρωτοποριακό υβριδικό ντίζελ που θα εκπέμπει μόλις 169 gr CO2/km.

Ο αγοραστής του Range Rover Sport θα μπορεί να καθορίσει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου του επιλέγοντας μια από τις δύο διαθέσιμες τετρακινήσεις. Μια για χρήση δρόμου με κατανομή ροπής 42/58 εμπρός/πίσω που δεν θα έχει «κοντές» σχέσεις, και μια παραδοσιακή, με υποπολλαπλασιασμό και κατανομή 50/50 για καλύτερη λειτουργία εκτός δρόμου.

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με τη θεαματική πρώτη εμφάνιση του νέου Range Rover Sport με τον Ντάνιελ Κρεγκ στο τιμόνι του.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube