Νέο Opel Karl [video]

Νέο Opel Karl [video]

Το Karl είναι ένα 5θυρο βασικό μοντέλο που επεκτείνει την γκάμα μικρών αυτοκινήτων της Opel.

Η νέα γενιά Opel Corsa και το niche Opel Adam ετοιμάζονται να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στην οικογένεια.

Από την άνοιξη του 2015, το νέο μίνι 5θυρο Karl θα ενταχθεί στη γκάμα μοντέλων Opel. «Το όνομα Karl είναι μικρό, στυλάτο, εύκολο και αντιπροσωπεύει τις αξίες της μάρκας: Γερμανικό, συναισθηματικό και προσιτό» δήλωσε η Tina Müller, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Opel.

Με το Karl, η Opel θα διαθέτει από του χρόνου την ισχυρότερη γκάμα στην ιστορία της στη μίνι και σουπερμίνι κατηγορία και από τις πιο φρέσκιες στην αγορά. Αυτή η νέα οικογένεια μίνι και σουπερμίνι αυτοκινήτων θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Με μήκος περίπου 4 m, το Corsa προσφέρει εξαιρετική άνεση και την τέλεια ισορροπία εξωτερικών / εξωτερικών διαστάσεων σε ένα οικογενειακό 5θυρο αμάξωμα ή σπορ 3θυρο τύπου coupé. Το Adam μήκους 3,70 m, γνωστό και σαν πρωταθλητής εξατομίκευσης, προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία, εξαιρετική συνδεσιμότητα και τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για όσους επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που να εκφράζει το lifestyle τους. Στα 3,68 m το Karl με πέντε πόρτες και πέντε καθίσματα θα συγκεντρώνει τις πιο χαρακτηριστικές αρετές Opel με έξυπνο και πρακτικό τρόπο, ενώ θα αποτελέσει και το νέο βασικό μοντέλο στη γκάμα της μάρκας.

Το όνομα Karl τιμά έναν από τους γιους του Adam Opel – ιδρυτή της εταιρίας το 1862. Ενώ ο Adam μεταμόρφωσε την Opel στο μεγαλύτερο κατασκευαστή ποδηλάτων στη Γερμανία, οι γιοι του Carl, Wilhelm και Friedrich ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χώρο της αυτοκίνησης το 1898, κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube