Νέο Opel Corsa 2015: Δοκιμές σε πρώιμο στάδιο

Νέο Opel Corsa 2015: Δοκιμές σε πρώιμο στάδιο

Πάνω στα πρώτα «μουλάρια» της επόμενης γενιάς Opel Corsa άρχισαν οι δοκιμές του σουπερμίνι της Opel στην πίστα του Nürburgring. Το νέο Opel Corsa αναμένεται στις αγορές σε δύο χρόνια από τώρα.

Σε πρώτη άποψη, το μουλάρι δείχνει να μοιάζει πολύ στο υφιστάμενο Opel Corsa, αλλά κάτω από το αμάξωμα κρύβεται ένα ολοκαίνουργιο σασί και αλλαγμένα μηχανικά μέρη. Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι γι’ αυτό είναι το πόσο άδειοι φαίνονται οι θόλοι των τροχών.

Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa θα κατασκευάζεται πάνω σε πλατφόρμα της General Motors και όχι σε κάποια άλλη σε συνεργασία με τη Fiat, όπως συμβαίνει με το σημερινό Corsa. Η νέα πλατφόρμα, το πιθανότερο είναι να αποτελεί μια εξελιγμένη εκδοχή αυτής που χρησιμοποιούν τα Opel Mokka και Chevrolet Trax.

Το Astra GTC αναμένεται να αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης για το στιλ του νέου Corsa, ειδικά αυτού του πιο σπορ 3θυρου σουπερμίνι της Opel. Η φωτογραφία βέβαια δείχνει ότι η μουσούδα του προσεχούς Opel Corsa μοιάζει περισσότερο με αυτή του Adam, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εικάσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το Opel Corsa του 2015 θα διαθέτει πιο upmarket εσωτερικό, τουλάχιστον στην όψη, που θα αποτελεί μια εξέλιξη του υπάρχοντος με πιο ποιοτικά πλαστικά και χρωμιωμένα στεφάνια στα όργανα στο καντράν.

Οι βενζινοκινητήρες της γκάμας θα είναι όλοι υψηλής απόδοσης, τούρμπο και μικρού κυβισμού (1.000-1.400 cc) από τη νέα σειρά Small Gasoline Engine (SGE), ενώ στα ντίζελ θα υπάρχει ένας 1.600άρης από την οικογένεια Mid-Size Diesel (MSD).

Αρχικά ο προγραμματισμός προέβλεπε το νέο Opel Corsa να ντεμπουτάρει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αυτό το φθινόπωρο. Αλλά η πρόσφατη επίθεση της Opel με νέα μοντέλα, συν το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα δοκιμών δείχνουν ακόμη να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, μας κάνουν α πιστεύουμε ότι το λανσάρισμα δεν θα γίνει πριν από το 2015. Το πιθανότερο είναι το νέο Corsa να λανσαριστεί ύστερα από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, το φθινόπωρο του 2014.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube