Νέο Opel Combo Cargo με IntelliGrip

Νέο Opel Combo Cargo με IntelliGrip

Το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης αυξάνει την ασφάλεια σε όλα τα τερέν.

Η ασφάλεια σε χωμάτινο έδαφος όπως τα εργοτάξια είναι ανεκτίμητη ειδικά για τα επαγγελματικά οχήματα. Τα ατυχήματα μπορούν να αποφεύγονται με το κατάλληλο αυτοκίνητο και εξοπλισμό, αλλά και με σωστές επιλογές, για παράδειγμα το νέο compact van Opel Combo με προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip και το πακέτο Worksite.

Το IntelliGrip προσφέρει στο προσθιοκίνητο Combo – Διεθνές Van της Χρονιάς 2019 – βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και ευστάθεια σε διάφορα τερέν. Ο οδηγός απλά επιλέγει το κατάλληλο πρόγραμμα μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου στην κεντρική κονσόλα. Στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά προσαρμόζουν άμεσα την κατανομή της δύναμης στους τροχούς και τις ρυθμίσεις του ESP (ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας) σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα.

Το IntelliGrip διαθέτει τα εξής πέντε προγράμματα:

  • Normal / On-road: Το “Normal” mode ενεργοποιείται με το που ξεκινά το Combo. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) και ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζονται σε συνήθεις, καθημερινές συνθήκες – ιδανικό για την πόλη, τον αυτοκινητόδρομο ή τον επαρχιακό δρόμο.
  • Snow (Χιόνι): Το “Snow” mode εξασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση στον πάγο και το χιόνι, με ταχύτητες έως 50 km/h. Ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζει την ολίσθηση των εμπρός τροχών, φρενάρει τον ολισθαίνοντα τροχό και μεταφέρει τη δύναμη στον έτερο εμπρός τροχό.
  • Mud (Λάσπη): Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση. Η σκόπιμη ολίσθηση του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση, όταν το όχημα ξεκινά, απομακρύνει τη λάσπη, με αποτέλεσμα τα ελαστικά να ανακτούν την πρόσφυσή τους. Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο ποσοστό ροπής κατανέμεται στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση. Το πρόγραμμα είναι ενεργό μέχρι τα 80 km/h.
  • Sand (Άμμος): Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει ένα μικρό βαθμό ταυτόχρονης ολίσθησης των δύο κινητήριων τροχών, για να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί και να μην βυθιστεί στην άμμο.
  • ESP Off: Επιτρέπει την απενεργοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ευστάθειας (ESP) και τον έλεγχο πρόσφυσης σε ταχύτητες μέχρι τα 50 km/h. Για λόγους ασφαλείας, το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα σε “Normal” mode σε ταχύτητες πάνω από 50 km/h.

Επομένως, το IntelliGrip προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς σύμφωνα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, επιτρέποντας ολίσθηση όταν είναι απαραίτητο και επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης και ολίσθησης των τροχών.

Εκτός από την έξτρα πρόσφυση του συστήματος IntelliGrip, προστασία σε δύσβατο έδαφος για το Combo, τον οδηγό και το πλήρωμα παρέχει το προαιρετικό πακέτο “Worksite”. Αυτό περιλαμβάνει Σύστημα Ελέγχου Κατάβασης (Hill Descent Control), 30 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, πιο άκαμπτη εμπρός αντιστρεπτική δοκό και ενισχυμένη πίσω ανάρτηση, ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου, νέα πίσω ελατήρια και μεταλλικό προστατευτικό για το κάρτερ του κινητήρα.

Opel Combo Cargo IntelliGrip

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube