Nέο Opel Astra GSi με 250 PS

Nέο Opel Astra GSi με 250 PS

H Opel σχεδιάζει μια νέα γρήγορη έκδοση του νέου Astra προκειμένου να μπει στην παρέα των καυτών χάτσμπακ, μια υποκατηγορία που γνωρίζει άνθιση τον τελευταίο καιρό.

Τίποτε δεν είναι οριστικό ακόμα αλλά ο επικεφαλής της General Motors Ευρώπης, Karl-Thomas Neumann προσφάτως υπαινίχθηκε την επιστροφή του Astra GSi.

Η σπορ εκδοχή του νέου Astra θα κινείται από το δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο της εταιρείας, ο οποίος κινεί ήδη το Insignia 2.0 CD Turbo και αποδίδει 250 ίππους. Με άλλα λόγια το νέο Astra GSi προορίζεται να γίνει ο βασικός ανταγωνιστής του Ford Focus ST.

Το GSi αρχικά θα προσφέρεται μόνο με 5θυρο αμάξωμα, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια στέισον έκδοση για να χτυπήσει τα Focus ST Estate και Seat Leon ST Cupra. Δεν προβλέπεται να διατίθεται σε 3θυρη GTC έκδοση, όχι αρχικά τουλάχιστον, επειδή η Opel αποφάσισε να συνεχίσει να διαθέτει το παρόν GTC παράλληλα με το νέο 5θυρο αμάξωμα του Astra. Το ίδιο θα γίνει και με το Astra OPC, το οποίο παρουσιάστηκε το 2012 και προς το παρόν δεν αναμένεται αντικατάστασή του.

Το GSi αναμένεται να έχει πιο σπορ εμφάνιση και ανάλογο σετάρισμα της ανάρτησης, αλλά θα είναι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από το OPC. Με άλλα λόγια να περιμένετε ότι θα έχει αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση, όπως και σπορ καθίσματα αλλά δεν θα έχει μπλοκέ διαφορικό. Το νέο Astra θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από τον Σεπτέμβριο με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στα τέλη του έτους. Η έκδοση GSi δεν θα παρουσιαστεί από την αρχή. Το πιθανότερο είναι να αρχίσει να διατίθεται στα μέσα του 2016.



Πάντως για όσους αδημονούν, το νέο Astra OPC αργεί ακόμα. Για να ακριβολογούμε βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το πράσινο φως για την παραγωγή του. Θα τοποθετεί πάνω από το GSi, ως άμεσος ανταγωνιστής του νέου Ford Focus RS αλλά και του Volkswagen Golf R. Σε αντίθεση με τα δύο προαναφερθέντα ωστόσο το νέο OPC θα είναι, όπως και το νέο Honda Civic Type R, προσθιοκίνητο.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube