Το νέο Nissan Z ακούγεται σαν ένα μικρό GT-R [video]

Το νέο Nissan Z ακούγεται σαν ένα μικρό GT-R [video]

Το νέο Nissan Z φορά τον ίδιο κινητήρα με το Infiniti Q60 Red Sport 400. 

Το νέο Nissan Z έχει όλα τα σωστά συστατικά για να είναι ένα εξαιρετικό σπορ αυτοκίνητο, αλλά παρά τις αρχικές προβλέψεις θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο χρόνο για να το δούμε στους δρόμους. 

Ωστόσο, ένας YouTuber έπεσε πρόσφατα πάνω σε ένα πρωτότυπο Nissan Ζ στο Σακραμέντο, την ώρα που αναζητούσε ένα μέρος για να τραβήξει φωτογραφίες του Nissan GT-R του και του Infiniti Q60 Red Sport ενός φίλου του.

Το πρωτότυπο Z ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο εξωτερικά, μάλλον από τα σκληρά χιλιόμετρα δοκιμών. Ο YouTuber όμως στάθηκε τυχερός καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου προθυμοποιήθηκε να ανοίξει το αυτοκίνητο και να τον αφήσει να πάρει πλάνα τόσο από το εσωτερικό του, όσο και από τον κινητήρα του. 

Κάτω από το καπό του νέου Ζ υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος τρίλιτρος V6 που φορά και το Infiniti Q60 Red Sport 400 με τους 400 PS και τα 475 Nm ροπή. Όμως κάποιες πληροφορίες λένε πως στο νέο Nissan Z το συγκεκριμένο μοτέρ θα αποδίδει 450 PS. Η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα είτε με αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic της Mercedes-Benz με μετατροπέα ροπής είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Στη συνέχεια ο οδηγός του πρωτότυπου έδωσε στον YouTuber τη χαρά να απαθανατίσει και τη διαδικασία της επιτάχυνσης του αυτοκινήτου, όπου αυτό -όπως σημειώνει- ακούγεται σαν ένα «μωρό GT-R». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Συγκρίνουμε» στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

Οι πηγές από τη Nissan επιβεβαιώνουν τις φήμες ότι το νέο Z βασίζεται στο πάτωμα του 370Z, με προσθήκη αλουμινίου, βελτίωση της ακαμψίας και στοιχεία carbon fibre. Αργότερα θα ακολουθήσει και η έκδοση Nismo με επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη και πλήρες bodykit, όμως πιθανότατα δεν θα δούμε ανοιχτή έκδοση Roadster.

Το Nissan Z θα διατίθεται σε βασική έκδοση από $34.995 στις ΗΠΑ, με στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων, infotainment με Android Auto/Apple Carplay και πίσω αεροτομή. Το πακέτο εξοπλισμού Type S με κόστος $5.000 θα περιλαμβάνει φρένα της Brembo (η βασική έκδοση θα έχει φρένα Akebono), παχύτερες αντιστρεπτικές κτλ, ενώ το πακέτο Type T με αντίστοιχο κόστος θα περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις, κλιματιζόμενα καθίσματα, ενεργό cruise control και άλλα υποβοηθήματα. Τέλος, θα υπάρχει και το πλουσιότερο Type ST που θα συνδυάζει όλα τα στοιχεία εξοπλισμού από τα Type S και Type T και θα κοστίζει $10.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube