Νέο Nissan Skyline Nismo, ένα ανακυκλωμένο Infiniti

Νέο Nissan Skyline Nismo, ένα ανακυκλωμένο Infiniti

Το νέο Nissan Skyline Nismo είναι η περιορισμένη έκδοση 100 αυτοκινήτων του Infiniti Q50 Eau Rouge του 2014!

Το 2014, η Nissan προσπάθησε να ανταγωνιστεί τις τρεις γερμανικές premium μάρκες δημιουργώντας τη δική της μάρκα πολυτελείας. Και επανέρχεται αυτή τη φορά με το Nissan Skyline Nismo 

Τότε, πριν από δέκα περίπου χρόνια, για να το κάνει αυτό βασίστηκε μεταξύ άλλων στο Infiniti Q50. Για να επιστήσει την προσοχή σε αυτό το μοντέλο, η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο Eau Rouge. Βάζοντάς του κάτω από το καπό τον διτοούρμπινο V6 του Nissan GT-R και στοχεύοντας στα μοντέλα M της BMW και στις εκδόσεις AMG της Mercedes.

Tο νέο Nissan Skyline Nismo θα είναι συλλεκτικό, διότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής περιορίζει την έκδοσή του στα 100 κομμάτια

Nissan Skyline Nismo

Ένα μοντέλο παραγωγής του Infiniti Q50 Eau Rouge εξεταζόταν για αρκετό καιρό, αλλά αυτά τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα λοιπόν, το Infiniti Q50 Eau Rouge επιστρέφει διά... αντιπροσώπου! Αφού το νέο Nissan Skyline Nismo χρησιμοποιεί την ίδια βάση. 

Έτσι, ένας V6 των 3,5 λίτρων φόρεσε διπλό τούρμπο για να ανεβάσει τη μέγιστη απόδοση στους 420 ίππους και τα 550 Nm. Και ακόμη πιο πειστικό είναι ότι τη δύναμη του μοτέρ ανέλαβε να διαχειρίζεται ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Nissan Skyline Nismo

Φυσικά, η θεραπεία Nismo δεν περιορίζεται στη βελτίωση του κινητήρα. Αφορά επίσης στην ενίσχυση της ακαμψίας του πλαισίου, στο χαμήλωμα του αυτοκινήτου και σσε πιο φαρδιά λάστιχα. 

Περυσινά ξινά σταφύλια ή όχι, το νέο Nissan Skyline Nismo θα είναι συλλεκτικό, διότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής περιορίζει την έκδοσή του στα 100 κομμάτια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube