Νέο Nissan Note: Όλες οι λεπτομέρειες [video]

Νέο Nissan Note: Όλες οι λεπτομέρειες [video]

Το νέο new Nissan Note θα διατεθεί στις αγορές τον Οκτώβριο και σας αποκαλύπτουμε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για το κλασικό πλέον σουπερμίνι της Nissan.

Το νέο Nissan Note θα διατεθεί προς πώληση αργότερα μέσα στο 2013, αλλά αντίθετα με το υφιστάμενο μοντέλο που είναι ένα σουπερμίνι MPV και αντιπαρατίθεται ευθέως με αυτοκίνητα όπως το Opel Meriva ή το Honda Jazz, το νέο μοντέλο θα είναι ένα κλασικό σουπερμίνι όπως το Corsa, το Yaris ή το Fiesta.

Μοντέρνο και πρακτικό
Ο σχεδιασμός του νέου Nissan Note βασίζεται στο πρωτότυπο Invitation που είχαμε δει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2012, ενώ το αυτοκίνητο παραγωγής παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο ίδιο σαλόνι φέτος. Το νέο Note διαθέτει το ίδιο μήκος και μεταξόνιο με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά είναι πιο χαμηλό, ενώ το πορτμπαγκάζ αυξήθηκε από τα 280 στα 300 lt.

Τα «αχιβαδωτά» φτερά και τα γλυπτά φανάρια εμπρός δίνουν στο νέο Note μια έντονη και μοντέρνα εικόνα. Τα φώτα πλέον χωνεύουν κάνοντας «δόντι» μέσα στη μάσκα, ενώ στις εμπρός πόρτες υπάρχει μια πτύχωση σχήματος «U». Η Nissan ονομάζει αυτή την πτύχωση «squash line» και είναι εμπνευσμένη από την πορεία της μπάλας του σκουός καθώς χτυπά στους τοίχους του γηπέδου.

Στην καμπίνα, το καντράν διαθέτει λυχνίες και σημάνσεις που ενθαρρύνουν την οικονομική οδήγηση, ενώ το συρόμενο πίσω κάθισμα έχει υιοθετηθεί ως εφαρμογή από το απερχόμενο μοντέλο, επιτρέποντας την αυξομείωση του πορτμπαγκάζ και του χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών κατ’ αναλογία.

Ασπίδα ασφαλείας
Στην Ευρώπη και πιθανώς στην Ελλάδα θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες εκδόσεις εξοπλισμού –Visia, Acenta και Tekna – και όλα τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν στάνταρ stop/start, έξι αερόσακους και cruise control. Το κορυφαίο Tekna διαθέτει επίσης το νέο σύστημα Safety Shield. Πρόκειται για ένα σύστημα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας που βασίζεται σε τέσσερις κάμερες (Around View Monitor): Μία στη μάσκα, μίας σε κάθε πλευρικό καθρέφτη και μία στο πίσω τζάμι. Όλες μαζί δίνουν τη δυνατότητα περιμετρικής κατόπτευσης και ειδοποίησης, με τον επερχόμενο κίνδυνο να απεικονίζεται στην  5,5ιντση οθόνη του νέου Note.

O ευρυγώνιος φακός της πίσω κάμερας παρέχει ακόμη τη δυνατότητα απεικόνισης των τυφλών σημείων, παρέκκλισης από τη λωρίδα σου και πρόσκτησης κινούμενων αντικειμένων κατά την οπισθοπορεία, όπως για παράδειγμα ένα παιδάκι που τρέχει προς το μέρος σου. Ειδικά για την πίσω κάμερα και την διασφάλιση της ικανοποιητικής λειτουργίας της στη βροχή, αυτή είναι αυτοκαθαριζόμενη και διαθέτει στεγνωτικό σύστημα.

Δύο μοτέρ χωρίς τέλη
Τα μοτέρ που θα κινούν το νέο Nissan Νοτε είναι το 1.200άρι βενζίνης με τους 80 PS που θα καίει κατά μέσο όρο 3,9 lt/100 km και εκπέμπει CO2 109 g/km. Ο ίδιος κινητήρας θα διατίθεται και μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος με ισχύ 98 PS, κατανάλωση 3,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 99 g/km.
Αυτός ο τελευταίος σε άλλες αγορές είναι διαθέσιμος και στο Micra, αλλά δεν τον είδαμε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία έκρινε ότι καθιστούσε το Micra ακριβό για τέτοιο budget car που είναι. Τώρα με το νέο Note θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία να τον δούμε και στην Ελλάδα, χώρια που θα αναβαθμίσει τις επιδόσεις του νέου σουπερμίνι της Nissan, απαλλασσόμενος ταυτόχρονα από τέλη κυκλοφορίας.

Η μόνη έκδοση ντίζελ θα είναι αυτή με τον 1.500άρη dCi που εκπέμπει CO2 95 g/km και καίει 3,0 lt/100 km.
 
Φυσικά η τιμή του νέου Nissan Note δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά εκτιμούμε ότι το ατμοσφαιρικό 1.200άρι θα ξεκινά τον Οκτώβριο που αναμένεται και στην Ελλάδα από τα €13.800.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube