Νέο Nissan Navara [videos]

Νέο Nissan Navara [videos]

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την 12η γενιά του Navara.

Μετά από μία σειρά teaser που έφτιαξε η Nissan για να μας κρατά σε αγωνία για το νέο μοντέλο, ήρθε η μέρα να μας το παρουσιάσει.

Η δωδέκατη γενιά του Nissan NP300 Navara είναι γεγονός και ξεχωρίζει από την πιο σύγχρονη και μυώδη εξωτερική εμφάνιση. Η μάσκα υιοθετεί το «οικογενειακό» χαρακτηριστικό σχήμα V και τα φώτα διαθέτουν LED ημέρας σε σχήμα boomerang. Η macho εμφάνιση του νέου pickup συνδυάζεται με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά επιβατικών, όπως η ελαφρώς χαμηλότερη γραμμή οροφής, αλλά η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί και η καρότσα έχει μεγαλώσει. Ακόμα, ανάλογα με την αγορά, το νέο NP300 Navara θα προσφέρεται σε διάφορους τύπους αμαξώματος (μονή, επιμηκυμένη ή διπλή καμπίνα), με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, καθώς και με κίνηση στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς. Η τετρακίνηση μπορεί να επιλεγεί εν κινήσει και συνεργάζεται με αρκετά ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το VDC (Vehicle Dynamic Control), το ABLS (Active Brake Limited Slip), το HSA (Hill Start Assist) και το HDC (Hill Decent Control).

Όπως είναι λογικό, βελτίωση υπήρξε και στα επαγγελματικά καθήκοντα του νέου μοντέλου, μιας και ο συνδυασμός αύξησης της ακαμψίας και ενίσχυσης της ανάρτησης μεταφράζονται σε αυξημένες δυνατότητες φόρτωσης. Επιπλέον, η ρύθμιση της ανάρτησης είναι τέτοια που επιτρέπει την σωστή λειτουργία της ακόμα και με μικρό φορτίο, χαρίζονται αυξημένο αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό.

Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να παραπέμπει σε SUV, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει την αίσθηση ότι οδηγεί επιβατικό αυτοκίνητο. Θα προσφέρεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλύτερης ποιότητας. Σύμφωνα με τη Nissan, οι χώροι και οι ανέσεις που προσφέρει η καμπίνα του νέου διπλοκάμπινου pickup είναι ικανές να βολέψουν ακόμα και μια οικογένεια χωρίς να της λείψει κάτι.

Οι κινητήρες που απαρτίζουν την γκάμα του νέου μοντέλου είναι 2,5λιτροι, βενζίνης και πετρελαίου. Ο ντίζελ προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης: με 163 ίππους και 41,1 kgm ροπής ή με 190 ίππους και 45,9 kgm ροπής. Για την βενζινοκίνητη έκδοση δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία, αλλά η Nissan αναφέρει ότι και οι δύο εκδόσεις κινητήρα θα μπορούν να εφοδιαστούν είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο 7 σχέσεων.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube