Το νέο Micra θα κατασκευάζεται στη Γαλλία

Το νέο Micra θα κατασκευάζεται στη Γαλλία

Η Renault, η τρίτη με μέγεθος ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, θα κατασκευάζει την επόμενη γενιά του Nissan Micra, για τον Ιάπωνα συνεργάτη της, σε εργοστάσιό της στη Γαλλία, σε μια προσπάθεια να καλύψει τo βιομηχανικό δυναμικό των εργοστασίων της.

Η Renault θα κατασκευάζει περίπου 82.000 Micra ετησίως στο εργοστάσιό της στη Φλινς, περίπου 40 km μακριά από το Παρίσι, με έναρξη παραγωγής το 2016, ανέφερε ο Γάλλος κατασκευαστής σε δήλωσή του. Η απόφαση αποτελεί εν μέρει αποτέλεσμα ενός εργασιακού συμφώνου πάνω στο οποίο συμφώνησε η εταιρεία με τις εργατικές ενώσεις, συμπλήρωσε η Renault στη δήλωσή της.  

 «Αυτή η ανακοίνωση είναι καλό νέο για τη Φλινς, αλλά και για όλα τα εργοστάσια της Renault ανά την Ευρώπη», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυνών σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας, Κάρλος Γκον, που είναι υπεύθυνος επίσης και για τη Nissan. «Οι προσπάθειες που έγιναν από τους υπαλλήλους υπό το σύμφωνο της Renault, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Η Renault βρίσκεται σε τροχιά για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube