Νέο Mazda3: Διαρροή φωτογραφιών

Νέο Mazda3: Διαρροή φωτογραφιών

Οι πρώτες φωτογραφίες του Mazda3 παραγωγής διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας ένα χάτσμπακ επηρεασμένο σαφώς από το Mazda6

Η σιλουέτα του νέου Mazda3 είχε γίνει ήδη γνωστή από τα σκίτσα και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, αλλά πλέον οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής διέρρευσαν μέσω ενός ιαπωνικού περιοδικού.

Τα με κλίση προς τα πίσω φανάρια που καταλήγουν στη χρωμιωμένη και σε σχήμα ασπίδας μάσκα δημιουργούν μια εικόνα σχεδόν ξεπατίκωμα από το ανασχεδιασμένο Mazda6. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι το έντονο φούσκωμα των μπροστινών φτερών στην κορυφή του θόλου και τα στενά φανάρια πίσω, όλα προερχόμενα από τη νέα εταιρική εικόνα των μοντέλων της Mazda.

Καθώς ακόμη δεν έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες με το εσωτερικό του νέου Mazda3, εκείνο που περιμένουμε, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της ίδια της εταιρείας, είναι η ποιοτική αναβάθμιση υλικών, φινιρίσματος και συναρμολόγησης. Όσον αφορά την οδηγική εμπειρία, αναμένουμε και το νέο Mazda3 να ακολουθεί  τη φιλοσοφία «τζίνμπα ιτάι», όπου σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι ο αναβάτης και το άλογο γίνονται ένα. Αυτό σημαίνει ότι όλα χειριστήρια, όπως και το τιμόνι, έχουν φυσική αίσθηση και επικοινωνία.

Το νέο Mazda3 φυσικά θα ενσωματώνει όλες τις αποδοτικές τεχνολογίες και νεωτερισμούς του SkyActive, όπως αυτά τα έχουμε δει στα CX-5 και 6. Με τη μεγαλύτερη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής να έχει μερίδιο συνεισφοράς στη μείωση του βάρους του νέου 3 και τους νέους πιο οικονομικούς κινητήρες με stop/start, η Mazda επιδιώκει νούμερα κατανάλωσης και ρύπων που θα το τοποθετήσουν στην κορυφή του ανταγωνισμού. Οι εκτιμήσεις μιλούν ότι το 1.600άρι ντίζελ θα εκπέμπει CO2 κάτω από τα 85 g/km και θα καίει κατά μέσο όρο περίπου 3,5 lt/100 km.

Προφανώς ακόμη δεν ανακοινώθηκαν τιμές, ούτε καν η ημερομηνία του επίσημου λανσαρίσματος, αλλά τα περιμένουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Και στην Ελλάδα μάλιστα και από την καινούργια αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube