Νέο Lexus NX με δίλιτρο κινητήρα turbo

Νέο Lexus NX με δίλιτρο κινητήρα turbo

Το νέο πολυτελές μεσαίο SUV της Lexus θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες και δυνατότητα τετρακίνησης.

Η Lexus παρουσίασε  το NX με στόχο να χτυπήσει τα πετυχημένα μοντέλα του γερμανικού ανταγωνισμού στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία των μεσαίων πολυτελών SUV.

Το νέο Lexus NX δεν διαφοροποιείται αρκετά στον τομέα της σχεδίασης από το πρωτότυπο LF-NX, απλά ομαλοποιήθηκε, διατηρώντας την επιθετική σχεδίαση με τις έντονες ακμές, την μεγάλη μάσκα και τους έντονους θόλους που φιλοξενούν τροχούς 17” στις απλές εκδόσεις ή 18” στην έκδοση F. Παρά το γεγονός ότι η κλίση της οροφής το κάνει να θυμίζει σχεδιαστικά κουπέ, η Lexus υποστηρίζει ότι αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τους χώρους για τους πίσω επιβάτες.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό αποτελείται από υλικά σε συνδυασμό μαλακών πλαστικών και ξύλου ή μέταλλου, ανάλογα την έκδοση, ενώ τα καθίσματα διαθέτουν δερμάτινες επενδύσεις. Ακόμα, το νέο Lexus NX διαθέτει σύγχρονο σύστημα πολυμέσων, πίνακα οργάνων με G meter και ένδειξη πίεσης tubro στην έκδοση 200t, ασύρματη φόρτιση συσκευών και head up display. Τέλος, το ποντίκι που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα Lexus για τον χειρισμό διαφόρων λειτουργιών, αντικαταστάθηκε από ένα touchpad.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Lexus NX προσφέρεται με τρεις επιλογές, έναν 2λιτρο ατμοσφαιρικό -NX 200, έναν 2λιτρο turbo διπλού ψεκασμού (άμεσου και έμμεσου)-NX 200t- και ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από 2,5λιτρο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό θερμικό κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα -NX 300h. Και οι τρεις επιλογές θα προσφέρονται και με δυνατότητα τετρακίνησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μεσαίο πολυτελές SUV της Lexus θα μάθουμε στις 20 Απριλίου στην Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου.

[Πηγή: Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube