Το νέο Leon θα φέρει μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή για τη SEAT

Το νέο Leon θα φέρει μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή για τη SEAT

Η εμφάνιση της νέας γενιάς του μοντέλου θα εγκαινιάσει τη νέα εικόνα της εταιρείας.

Στην καλύτερη στιγμή από πλευράς πωλήσεων στην Ιστορία της SEAT, η ισπανική εταιρεία αποφάσισε να υιοθετήσει νέα σχεδιαστική γλώσσα για το 2019.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα σχεδίασής της, Alejandro Mesonero-Romanos, θα διαφέρει σημαντικά από ό,τι χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα την εταιρεία και θα έχει απώτερο σκοπό να τη διαφοροποιήσει από τις άλλες εταιρείες του Volkswagen Group.

Το μοντέλο που θα την εγκαινιάσει θα είναι η επόμενη γενιά του Leon, η οποία όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης. Πλέον οι ακμές δε θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σχεδίασής του, αφού θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε μια άλλη λογική που θα δίνει περισσότερη αίσθηση «πληρότητας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: SEAT Leon Cupra 300

Πρόκειται για μια απόφαση που ανήκει στη μετά-Dieselgate διοίκηση του Volkswagen Group, η οποία θέλει τα μοντέλα των εταιρειών που ανήκουν στην ίδια κατηγορία μεγέθους να διαφέρουν περισσότερο από όσο μέχρι σήμερα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Golf, A3 και Leon.

Για το τελευταίο, ο Mesonero-Romanos, είπε: «Θα απομακρυνθούμε από τις σκληρές, ευθείες γραμμές και τις ακμές που χρησιμοποιούμε από 2012 και θα διαφοροποιηθούμε σημαντικά από το Golf. Πλέον το ανάγλυφο του αμαξώματος θα είναι σαφώς πιο έντονο και θα δημιουργεί ένταση και συναίσθημα. Οι επιφάνειες του νέου Leon θα είναι από αυτές που θα πρέπει να αγγίξεις για να τις καταλάβεις απόλυτα».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube