Nέο Koenigsegg One:1, διαρροή εικόνων

Nέο Koenigsegg One:1, διαρροή εικόνων

Στα σκαριά βρίσκεται η κορυφαία έκδοση του σουηδικού σούπερκαρ, Koenigsegg Agera, που προορίζεται για την κινεζική αγορά.

Μόνο πέντε κομμάτια θα κατασκευαστούν, με άγνωστη προς τα παρόν τιμή. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα κοστίζει αρκετά παραπάνω από την απλή Agera που τιμολογείται κοντά στο 1 εκ. ευρώ προ φόρων.

Η ονομασία One:1 φημολογείται ότι προέρχεται από την αναλογία κιλών ανά ίππο. Με την «απλή» Agera να ζυγίζει 1.435 kg και να κινείται από έναν διπλά υπετροφοδοτούμενο 5λιτρο V8 με απόδοση 960 ίππους και 112 kgm ροπής, το One:1 με τις ανθρακονημάτινες ζάντες και την δίαιτα σε αρκετά ακόμα σημεία, άνετα θα ρίξει το βάρος του κάτω από τα 1.400 kg. Ο κινητήρας που θα φέρει αναμένεται να είναι μια βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος, με απόδοση γύρω στους 1.400 ίππους.

Στις πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες ξεχωρίζουμε τον ανασχεδιασμένο και επιθετικότερο εμπρός προφυλακτήρα και την ανθρακονημάτινη οροφή με την ενσωματωμένη εισαγωγή αέρα του κινητήρα. Πίσω συναντάμε νέας σχεδίασης προφυλακτήρα και αεροδυναμικό διαχύτη, με την ανθρακονημάτινη αεροτομή των τεραστίων διαστάσεων να αποτελεί σχεδόν φυσική συνέχεια της οροφής.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση και τα υλικά, δεν έριξαν μόνο το βάρος αλλά βελτίωσαν και την αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου. Έτσι, αναμένεται να διαθέτει τελική ταχύτητα άνω των 440 km/h, τελική που είναι ήδη εφικτή σύμφωνα με τον κατασκευαστή μιας και η Agera R έχει τελική ταχύτητα 440 km/h.

[Πηγή:Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube