Νέο Kia Sportage 2022: Αποκλειστικά ευρωπαϊκή έκδοση

Νέο Kia Sportage 2022: Αποκλειστικά ευρωπαϊκή έκδοση

Η Kia διπλασιάζει την προσφορά στο Sportage. Ύστερα από την έκδοση για τις παγκόσμιες αγορές, έρχεται η σειρά της Γηραιάς Ηπείρου με ένα πιο κοντό και δυναμικότερο μοντέλο.

Η πέμπτη γενιά του Kia Sportage θα παρουσιαστεί επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου; Μα δεν είχαμε δει το νέο κορεατικό SUV στις αρχές του περασμένου Ιουνίου; Ναι, αλλά τότε επρόκειτο για τη διεθνή έκδοση που δεν προοριζόταν για την Ευρώπη. Η Kia λοιπόν θα παρουσιάσει το μοντέλο για τη Γηραιά Ήπειρο σε λίγες μέρες.

Εν τω μεταξύ, ο Κορεάτης κατασκευαστής ρίχνει νερό στον μύλο της επικαιρότητας αποκαλύπτοντας σκίτσα του ευρωπαϊκού οικογενειακού του SUV. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ομοιότητες, ειδικά στο εμπρός μέρος είναι εμφανείς: Η μάσκα επανερμηνεύει με τον ίδιο τρόπο την Tiger Nose, τοποθετημένη ψηλά και πλαισιωμένη από φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ. Σημειώστε ότι τα φανάρια ενδέχεται να ενσωματώνουν τεχνολογία LED Matrix.

Kia Sportage V EU spec sketch

Από την άλλη πλευρά, στο προφίλ, το ευρωπαϊκό μοντέλο στο σκίτσο φαίνεται πιο κόμπακτ από αυτό που παρουσιάστηκε στην Κορέα στις αρχές του καλοκαιριού. Η Kia επιβεβαιώνει ότι τα δύο Sportage θα έχουν διαφορετικό μήκος: Η ευρωπαϊκή έκδοση θα είναι πιο κοντά σε αυτήν της τρέχουσας γενιάς (περίπου 4,5 m).

Επιπλέον, η σιλουέτα του είναι πιο δυναμική με τις πίσω κολόνες πιο κεκλιμένες και πλήρως ανασχεδιασμένες. Σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο web, το σχήμα των φαναριών θα πρέπει να είναι παρόμοιο με της παγκόσμιας έκδοσης.

Kia Sportage V EU spec sketch

Η επίσημη παρουσίαση του ευρωπαϊκού Sportage θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου και η Kia θα το φιλοξενεί στο σταντ της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου (7 έως 12 Σεπτεμβρίου).

Kia Sportage V EU spec scooped
Πρωτότυπο του ευρωπαϊκού Sportage χωρίς καμουφλάζ απαθανατίστηκε στη Γερμανία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube