Νέο ηλεκτρικό Opel Astra με πάνω από 400 km αυτονομίας

Νέο ηλεκτρικό Opel Astra με πάνω από 400 km αυτονομίας

Μετά τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ αλλά και τις plug-in hybrid εκδοχές του, το νέο Opel Astra αποκτά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ήταν κατά κάποιο τρόπο θέμα χρόνου το πότε θα αποφασίσει η Opel να ρίξει στην αγορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Opel Astra. Άλλωστε, τα «εργαλεία» για την υλοποίηση αυτής της εκδοχής υπήρχαν ήδη διαθέσιμα στα ράφια του ομίλου Stellantis (Peugeot e-308 κ.α.).

Για την κίνηση λοιπόν του νέου Astra Electric φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 115 kW (156 PS), ο οποίος μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου σταθερής σχέσης. Η δε μέγιστη ροπή του συστήματος ανέρχεται στα 270 Nm και ως είθιστε, σε κάθε ηλεκτρικό μοντέλο, αποδίδεται... από τις «0» στροφές. Η τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 km/h. 

Opel Astra

Η μπαταρία που εφοδιάζει το όχημα είναι ιόντων λιθίου, μικτής χωρητικότητας 54 kWh (ωφέλιμη 51 kWh) και απαρτίζεται από 102 κυψέλες. Σύμφωνα με την Opel, η αυτονομία ανέρχεται στα 416 km με μία πλήρη φόρτιση, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 12,7 kWh/100 km.  

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης της μπαταρίας ορίζεται στα 100 kW, και σε έναν αντίστοιχο φορτιστή συνεχούς ρεύματος, με την πλήρωση έως το 80% της χωρητικότητας να διαρκεί μόλις 30’. Επίσης, το νέο Astra Electric φέρει από το βασικό του εξοπλισμό στάνταρ ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11 kW για φόρτιση σε wallbox.

Opel Astra

Το νέο Opel Astra Electric θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από την Άνοιξη του 2023 σε 5θυρες και στέισον βάγκον εκδοχές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube