Νέο ηλεκτρικό Caterham EV Seven

Νέο ηλεκτρικό Caterham EV Seven

H Caterham μας προετοιμάζει για το ηλεκτρικό της μέλλον παρουσιάζοντας το πρωτότυπο EV Seven, με ισχύ 243 ίππους και βάρος χαμηλότερο από 700 kg.

Caterham EV Seven

H Caterham έχει ανακοινώσει από καιρό ότι σκοπεύει να διαβεί την πύλη της ηλεκτροκίνησης και με το πρωτότυπο EV Seven, που παρουσίασε σήμερα, μας δίνει ένα πρώτο δείγμα γραφής για το ηλεκτρικό μέλλον της.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο βασίζεται στην παραδοσιακή συνταγή του εμβληματικού Seven, αντικαθιστώντας ωστόσο το θερμικό μοτέρ με ένα σύστημα ηλεκτροκινητήρα μπαταρίας.

Caterham EV Seven

Το ηλεκτρικό μοτέρ και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να μετατραπεί το Seven σε ηλεκτρικό προέρχονται από την Swindon Powertrain. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 243 ίππους και 250 Nm ροπής, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε κάτι παραπάνω από 4".

Η Caterham ισχυρίζεται ότι το EV Seven είναι φτιαγμένο για την πίστα. H μπαταρία του με ωφέλιμη χωρητικότητα 40 kWh προσφέρει έως και 20' συνεχόμενης οδήγησης στην πίστα, ενώ 15' σε έναν ταχυφορτιστή 152 kW αρκούν για να επιστρέψεις για έναν δεύτερο σετ γύρων στην πίστα διάρκειας 20'. 

Παρά την μετατροπή του σε ηλεκτρικό, το EV Seven ζυγίζει κάτι λιγότερο από 700 kg, είναι δηλαδή περίπου 70 kg πιο βαρύ από το συμβατικό Seven 485.

Caterham EV Seven

Επιπλέον, το Caterham EV Seven δανείζεται το μπλοκέ διαφορικό, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Bilstein και τις 4πίστονες δαγκάνες από το 420 Cup.

Δυστυχώς, η εταιρεία δεν σκοπεύει να βάλει το EV Seven στην παραγωγή, αλλά θα το χρησιμοποιήσει ως κινητό εργαστήριο για την εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων της που θα έρθουν στο μέλλον.

Το Caterham EV Seven θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube