Νέο Hyundai Elantra 2014

Νέο Hyundai Elantra 2014

Η Hyundai αποκάλυψε στη Ν. Κορέα το ανανεωμένο Elantra 2014, κορεατικών προδιαγραφών, σε συνέχεια μιας φωτογραφίας-teaser που είχε δημοσιοποιήσει πριν από δύο εβδομάδες.

Οι αλλαγές στο νέο Hyundai Elantra ξεκινούν από το μεγαλύτερο μήκος του, που όμως δεν έχει να κάνει με το σασί και το μεταξόνιο.

Απλώς για αισθητικούς, αεροδυναμικούς και λόγους ασφαλείας ο εμπρός προφυλακτήρας πήρε μισό πόντο και ο πίσω 1,5. Έτσι το συνολικό μήκος του Elantra έφτασε τα 4,55 m. Το φρεσκάρισμα έφερε επίσης σχεδιαστικές αλλαγές στον εμπρός προφυλακτήρα, στη μάσκα, στα φώτα ομίχλης, στον πίσω προφυλακτήρα,, στην προσθήκη δίχρωμων ζαντών 17", και στην προσθήκη φώτων ημέρας LED εμπρός και συνδυασμό LED στα πίσω φώτα.

Ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά κατά δήλωση της Hyundai, ο κεντρικός αεραγωγός έχει μετακινηθεί ψηλά στο ταμπλό και ψήλωσε το εμπρός υποβραχιόνιο. Το τελευταίο μπορεί να ακούγεται ήσσονος σημασίας, αλλά όσοι έχουν οδηγήσει παλιότερα Hyundai μπορούν να καταλάβουν πόσο άβολο και άχρηστο είναι ένα χαμηλό υποβραχιόνιο. Το ανανεωμένο Elantra διαθέτει ακόμη αεραγωγούς αερισμού/κλιματισμού για τους πίσω επιβάτες, αεριζόμενα καθίσματα (!), 3,5ιντση οθόνη OLED, τιμόνι Flex Steer και βοήθημα παρκαρίσματος Smart Parking Assist System (SPAS).

Το νέο Elantra του 2014 μπορεί πλέον να φορά και τον ντίζελ 1.600άρη κινητήρα CRDi με τους 128 PS/4.000 rpm και τα 26,5 kmg/1.900-2.750 rpm. Με το μοτέρ αυτό και 6άρι χειροκίνητο σασμάν πετυχαίνει τυποποιημένη κατανάλωση 5,4 lt/100 km, ενώ με αυτόματο κιβώτιο, το νέο Elantra 1.6 CRDi καταναλώνει 6,2 lt/100 km.

Οι πωλήσεις του νέου Hyundai Elantra θα αρχίσουν στις ασιατικές αγορές το τελευταίο τρίμηνο του 2013, ενώ μέχρι την άνοιξη του 2014, εκτιμούμε ότι θα το δούμε, με αναβαθμισμένες ρυθμίσεις ανάρτησης επί το ευρωπαϊκότερο βέβαια, και στην Ευρώπη. Η δυνατότητα δε της χρησιμοποίησης του 1.600άρη ντίζελ, ίσως βοηθήσει την ελληνική αντιπροσωπεία να ξανασκεφτεί την επανεισαγωγή του Elantra στην ελληνική αγορά.

[Πηγή Hyundai]





 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube