Νέο Honda Civic Tourer, αποκάλυψη [video]

Νέο Honda Civic Tourer, αποκάλυψη [video]

Το νέο Honda Civic Tourer που θα ντεμπουτάρει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, θα το δούμε στις εκθέσεις στην Ελλάδα το 2014.

Το νέο Honda Civic Tourer εξελίχτηκε στην Ευρώπη ειδικά για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Ως εκ τούτου, η ανάρτησή του ρυθμίστηκε με κύριο γνώμονα τα ευρωπαϊκά γούστα, ενώ για το αυτοκίνητο υιοθετήθηκε η ασυνήθιστη επιλογή για την κατηγορία των αυτόματα ρυθμιζόμενων αμορτισέρ στην πίσω ανάρτηση.

Παρά τη σπορ εμφάνιση του Civic Tourer με τη χαμηλή οροφή που πέφτει προς πίσω, η Honda λέει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει την καλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία με τα καθίσματα στη θέση τους: 624 lt με την εταζέρα στη θέση της!

Ένα άλλο αξιοπρόσεχτο πλεονέκτημα είναι ο τελείως επίπεδος χώρος αποσκευών με το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης που έρχεται πρόσωπο με το πάτωμα. Κάτι που επετεύχθη χάρη στην ασυνήθιστη σχεδίαση του πατώματος, που προέβλεψε τη θέση του ρεζερβουάρ κάτω από τις εμπρός θέσεις, απελευθερώνοντας έτσι το χώρο κάτω από τα πίσω καθίσματα. Ο πλεονάζων χώρος σε συνδυασμό με ένα κόμπακτ ημιάκαμπτο άξονα κάνουν το πίσω πάτωμα να είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό του ανταγωνισμού.

Όπως και στο σουπερμίνι της Honda, το Jazz, οι πίσω θέσεις «magic seats», που είναι διαιρούμενες σε ποσοστό 60:40, αναδιπλώνονται και σηκώνεται και το έδρανό τους όρθιο, επιτρέποντας τη φόρτωση ψηλών αντικειμένων. Επιπλέον τα έδρανα μπορούν να «βυθίζονται» στη σκάφη για τα πόδια των πίσω επιβατών, επιτρέποντας στις πλάτες των καθισμάτων, αναδιπλούμενες, να έρθουν πρόσωπο με το πάτωμα του πορτμπαγκάζ.

Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμη πρακτική λεπτομέρεια που δεν τη συναντάμε στο Jazz. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί και αυτό να αναδιπλωθεί προς τα εμπρός, κάνοντας το χώρος αποσκευών από εκείνη τη μεριά να φτάνει σε μήκος το 1,80 m.

Παρότι το Tourer μοιράζεται το μεταξόνιο και έχει το ίδιο ύψος με το 5θυρο Civic, η Honda επεξέτεινε το πάτωμα πίσω, δίνοντας έτσι 1,04 m πρόσθετο μήκος πίσω από τον άξονα, εφαρμογή που το καθιστά 23,5 πόντους μακρύτερο από το χάτσμπακ.
Τα κατώφλι φόρτωσης χαμήλωσε και αυτό σημαντικά, κατά 13,7 πόντους, πράγμα ιδιαίτερα βολικό για όποιον έχει σκύλο ή για όποιον φορτώνει συστηματικά το αυτοκίνητό του.
 
Η τιμή του νέου Tourer αναμένεται να είναι από €1.000 έως €1.200 ακριβότερη από αυτή του αντίστοιχου 5θυρου Honda Civic. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι δυστυχώς σχεδόν απαγορευτικός για την Ελλάδα, καθώς είναι ο 1.8  i-VTEC. Ευτυχώς το νέο Honda Civic Tourer διατίθεται και με τον πολύ καλό 1.600άρη ντίζελ i-DTEC με εκτιμώμενη τιμή στα €22.000 (με απόσυρση).

[Πηγή Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube