Το νέο Ford GT θα κοστίζει $400.000!

Το νέο Ford GT θα κοστίζει $400.000!

Ένα Ford με τιμή όσο μιας Lamborghini Aventador; Στην περίπτωση του GT, η απάντηση είναι «ναι».

Η Ford πιστεύει ότι το νέο GT ανήκει πλέον σε άλλη κατηγορία – και θα το τιμολογήσει ανάλογα.

Η προηγούμενη γενιά του GT κατασκευάστηκε σε περισσότερα από 4.000 κομμάτια, καθένα απ’ τα οποία κόστιζε περίπου $150.000 στις ΗΠΑ. Το αμερικάνικο supercar αποδείχθηκε μια πολύ καλή επένδυση μια και η ζήτηση ήταν τόσο υψηλή που οι τιμές των μεταχειρισμένων εκτοξεύτηκαν.

Για το νέο GΤ όμως η Ford θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική πολιτική. Κατ’ αρχάς, έχει ήδη ανακοινώσει πως η ετήσια παραγωγή του δεν θα ξεπερνά τα 250 αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο σπάνιο από τον προκάτοχό του.

Με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στην κατασκευή του και ισχύ που θα ξεπερνά τους 600 ίππους, είναι λογικό να κοστίζει περισσότερο.

Πόσο; Η ίδια η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τίποτα αλλά φημολογείται ότι η τιμή εκκίνησης στις ΗΠΑ θα αγγίζει τις $400.000. Ο υπεύθυνος για τα αυτοκίνητα επιδόσεων της Ford, Dave Pericak, άφησε να εννοηθεί στη Γενεύη πως το GT θα πλησιάζει την Lamborghini Aventador, κάτι που δείχνει ότι οι πληροφορίες είναι βάσιμες.

Το αν τα πλάνα αυτά είναι πολύ φιλόδοξα, θα φανεί στην πορεία. Αν το GT είναι τόσο καλό όσο υπόσχεται, λογικά η Ford δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Εξάλλου, η Lexus έκανε ακριβώς το ίδιο με το LFA, που έγινε ανάρπαστο.

[Πηγές: Autoblog, Car and Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube