Νέο Ford Fiesta ST Performance Edition

Νέο Ford Fiesta ST Performance Edition

Σε περιορισμένο αριθμό 600 αυτοκινήτων αποκλειστικά για την αγορά της Βρετανίας.

Η Ford παρουσίασε το Fiesta ST Performance Edition, μια ειδική έκδοση του μικρού hot hatch με περιορισμένη παραγωγή 600 μονάδων αποκλειστικά για την αγορά της Βρετανίας.

Το βελτιωμένο Fiesta ST έχει νέα ρύθμιση της ανάρτησης από την Ford Performance μετά από δοκιμές στην πίστα του Nürburgring. Η ανάρτηση τύπου coilover έχει χαμηλώσει κατά 15 mm εμπρός και κατά 10 mm πίσω και περιλαμβάνει αμορτισέρ από ανοξείδωτο ατσάλι και ελατήρια με μπλε ηλεκτροστατική βαφή. Ο οδηγός μπορεί μάλιστα να ρυθμίσει τη συμπεριφορά της επιλέγοντας μεταξύ 12 ρυθμίσεων για τη συμπίεση και 16 για την επαναφορά.

Fiesta ST Performance Edition

Όπως το Fiesta ST με επίπεδο εξοπλισμού ST-3, έτσι και το Performance Edition διαθέτει το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Quaife στον εμπρός άξονα και σύστημα launch control για γρήγορες εκκινήσεις. Κάτω από το καπό δεν έχουμε αλλαγές, με τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων Ecoboost να αποδίδει 200 PS και 290 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,5" και τελική ταχύτητα 232 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: Ford Fiesta ST [video]

Εξωτερικά, η ειδική έκδοση ξεχωρίζει από την έντονη απόχρωση Deep Orange και τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου 18" που είναι ελαφρύτερες κατά 7kg σε σύγκριση με τους τροχούς των υπόλοιπων Fiesta ST.

Το Ford Fiesta ST Performance Edition θα κοστίζει περίπου £3.000 περισσότερο από το αντίστοιχο ST-3 στη Βρετανία, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά τον Ιούνιο και τις πρώτες παραδόσεις να ακολουθούν τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube