Νέο FIAT X1H για τη βραζιλιάνικη αγορά

Νέο FIAT X1H για τη βραζιλιάνικη αγορά

To Fiat X1H (κωδική ονομασία) που προορίζεται για να αντικαταστήσει τα γερασμένα Palio Fire και Uno Vivace στη βραζιλιάνικη αγορά παρουσιάτηκε σε σχέδιο από το Auto Esporte. Το βασικό χάτσμπακ της FIAT θα πωλείται αποκλειστικά στη Ν. Αφρική και θα αντιμετωπίσει στην εκεί αγορά το Renault Kwid.

Το X1H αναμένεται να μπει σε παραγωγή στο τέλος του χρόνου, στο εργοστάσιο της FIAT στο Betim στη Βραζιλία. Θα βασίζεται σε μια υβριδική πλατφόρμα που προέρχεται στο μισό εμπρός από το Uno, ενώ το υπόλοιπο πίσω μισό θα είναι καινούργιο. Η συνταγή αυτή επιλέχτηκε προκειμένου να ενισχυθεί η παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Auto Esporte, το νέο οικονομικό χάτσμπακ της FIAT διατηρεί τη βασική κοψιά του Uno με απαράλλαχτο το παρμπρίζ και τις εμπρός πόρτες, ενώ τα οπισθοκλινή φώτα και η νέα μάσκα του δίνουν φρέσκια όψη. Το ψηλό προφίλ με τις κάθετες πίσω κολόνες παρέχουν άνετο εσωτερικό χώρο και η πίσω πόρτα είναι ολόκληρη από κρύσταλλο.

Στην καμπίνα, η πλειονότητα των υλικών αναμένεται να προέρχεται από το Uno, προκειμένου το κόστος να κρατηθεί υπό έλεγχο. Όσον αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας, αναμένονται μετωπικοί αερόσακοι και ABS.

To χάτσμπακ FIAT X1H θα μπορούσε να κινείται από τον 1.000άρη κινητήρα flex-fuel (βενζίνη/αιθανόλη) του Uno με τους 75 PS, συνδυασμένο με 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να πωλείται στη Βραζιλία μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2016.

[Πηγή Revistaautoesporte.globo.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube