Νέο FΙΑΤ Tipo Sport

Νέο FΙΑΤ Tipo Sport

Η FΙΑΤ λανσάρισε ένα πιο πιο «μυώδες» Tipo, που αντλεί την αθλητικότητά του αποκλειστικά από το bodykit, καθώς η γκάμα των μοτέρ παρέμεινε η ίδια.

Ύστερα από το S-Design, ορίστε και το «Sport». Πρόκειται για τη νέα έκδοση του Tipo που μόλις λανσαρίστηκε στην Ιταλία. Προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, αλλά εκτιμούμε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει. 

Αν περιμένετε όμως ένα Tipo με περισσότερα μούσκουλα, τραβήξτε το δρόμο σας! Πρόκειται μόνο για look. H νέα έκδοση, αποκλειστικά στην 5θυρη διαμόρφωση, αρκείται στην υφιστάμενη γκάμα των κινητήρων. Έτσι λοιπόν συνεχίζει να αποδίδει μέχρι 120 άλογα, είτε πρόκειται για βενζίνη είτε για ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: FIAT Tipo 1.6 MTJ 120 PS

Κρίμα, διότι η FIAT θα άξιζε να προσπαθήσει λίγο παραπάνω, επιλέγοντας το νέο 1.300άρι μοτέρ με τους 150 PS. Επιλογή που ναι μεν δεν θα μεταμόρφωνε το Tipo σε άρχοντα του χρονομέτρου, αλλά με κάποιες λίγες ρυθμίσεις στο σασί, το ελαφρύ κόμπακτ οικονομικό μοντέλο της ιταλικής εταιρείας θα μπορούσε να αποκτήσει λίγο πιο φλογερό ταμπεραμέντο.

FΙΑΤ Tipo Sport

Η αθλητικότητα λοιπόν του αυτοκινήτου περιορίζεται στον εξωτερικό σχεδιασμό. Επιπλέον των στοιχείων που προέρχονται από το S-Design, όπως οι 18άρες ζάντες και η μαύρη γυαλιστερή γρίλια στη μάσκα, το Tipo Sport φόρεσε μαρσπιέ, μια μικρή πτέρυγα και ένα ψευτοδιαχύτη πίσω. Μαύρες έγιναν ακόμη η οροφή και οι λαβές των θυρών. Ένα σύνολο που κρίνουμε ότι σχεδιάστηκε όμορφα και είναι καλού γούστου. 

Το Tipo Sport έρχεται με ένα ακόμα νέο χρώμα στην παλέτα για την καροσερί του, το «Passione Red», ενώ στην καμπίνα με το οικείο σκούρο περιβάλλον τα καθίσματα ντύθηκαν σε συνδυασμό δέρματος και υφάσματος.

FΙΑΤ Tipo Sport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube