Νέο FIAT Fastback, το κουπέ SUV έτοιμο για λανσάρισμα

Νέο FIAT Fastback, το κουπέ SUV έτοιμο για λανσάρισμα

Επιτέλους, να και ένα FIAT που δεν θα είναι 500. Ένα κουπέ SUV που θα λανσαριστεί στο β’ 6μηνο του ’22 και θα γράφει στην ούγια «feito no Brasil». Άγνωστο αν θα κάνει και ευρωπαϊκή καριέρα.

FIAT Fastback

Η FIAT ολοκληρώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το λανσάρισμα ενός νέου και σημαντικού μοντέλου, του FIAT Fastback, που θα είναι το κλειδί για τη βελτίωση της θέσης της στη MERCOSUR. Δηλαδή, στη Mercado Común del Sur ή στα πορτογαλικά, Mercosul (Mercado Comum do Sul, που είναι η οικονομική κοινότητα της Λατινικής Αμερικής που απαρτίζεται από την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη. 

Η ιταλική φίρμα διαδραματίζει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια αγορά τόσο ανταγωνιστική όσο η Βραζιλία. Ωστόσο, θέλει να κάνει ένα βήμα παραπέρα για να γίνει μια από τις κυρίαρχες κατασκευάστριες εταιρείες στη Νότια Αμερική. Κι εδώ μπαίνει στην εξίσωση το νέο FIAT Fastback.

FIAT Fastback

Το ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε μάλιστα επίσημα το όνομα του πολυαναμενόμενου νέου κουπέ SUV. Μοντέλο που, αν κάνει καριέρα στην Ευρώπη, θα έρθει να τοποθετηθεί απέναντι στο Renault Arkana. Μιας και κοινά τους στοιχεία θα ήταν, η ξεχωριστή σχεδίαση, ο πλούσιος εξοπλισμός και κυρίως την τιμή του. Επιπλέον, τα κουπέ SUV είναι μια φόρμουλα αμαξώματος που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί γενικότερα στην αγορά της Νότιας Αμερικής.

Το νέο FIAT Fastback βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MLA η οποία διαφέρει από την αρχιτεκτονική MP1 που χρησιμοποιούν τα παρόμοιου μεγέθους λατινοαμερικάνικα Argo (χάτσμπακ) και Chronos (μπερλίνα). Χωρίς να έχουμε επίσημες περισσότερες πληροφορίες για τα μηχανικά του μέρη, φημολογείται πως το B-SUV θα διατεθεί με βενζινοκινητήρα τούρμπο 1,0 λίτρου και ατμοσφαιρικό 1,3 λίτρων, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου.

Το νέο FIAT Fastback είναι το πολυαναμενόμενο κουπέ SUV με ιταλική ουσία και κατασκευασμένο στη Βραζιλία

Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να υλοποιηθεί η έκδοση παραγωγής του νέου FIAT Fastback. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτό το μοντέλο αναμενόταν το 2018, με προάγγελό του ένα πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο Salón del Automóvil του São Paulo. Εκείνη την εποχή, και ύστερα από τις καλές κριτικές που έλαβε το κοινό της Βραζιλίας, άνοιξε γρήγορα η πόρτα για την εξέλιξη ενός μοντέλου παραγωγής.

FIAT Fastback Concept
To ομώνυμο πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του São Paulo και έτυχε θερμής υποδοχής από το βραζιλιάνικο κοινό.


Η ιταλική εταιρεία υπογραμμίζει ότι το λανσάρισμα του νέου FIAT Fastback είναι ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο στην εδραίωση της διαδικασίας επανατοποθέτησης της φίρμας. Που θα φέρει την ουσία της ιταλικής σχεδίασης, με γραμμές και σχήματα που προσδίδουν σπορ και κομψότητα, κατασκευασμένη στη Βραζιλία, 

Ο Τορινέζος κατασκευαστής προσπάθησε να συλλάβει όλη την ιταλική ουσία σε αυτό το μοντέλο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η διαδικασία σχεδιασμού έχει πραγματοποιηθεί στο Design Center που διαθέτει ο Όμιλος Stellantis στη Νότια Αμερική.

Πότε θα λανσαριστεί επίσημα στην αγορά; Το ντεμπούτο του νέου FIAT Fastback είναι προ των πυλών. Η ίδια η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το κουπέ SUV αναμένεται να φτάσει κάποια στιγμή στο β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν αργότερα. 

[Πηγή Όμιλος Stellantis]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube