Νέο Fiat 500X, διαρροή σχεδίων

Νέο Fiat 500X, διαρροή σχεδίων

Μπόλικα σκίτσα του επερχόμενου Fiat 500X κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ, αρκετά πριν από την προγραμματισμένη παρουσίασή του, αργότερα μέσα στο 2014.

Το επερχόμενο Fiat 500X, το crossover που βασίζεται στο κλασικό 500ράκι, το έχουμε δει λάθρα σε παλιότερη δημοσιογραφική εκδήλωση και φυσικά με καμουφλάζ σε δοκιμές.

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν όμως από το κινεζικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών, που έχει γίνει πλέον η μήτρα διαρροών του είδους, μας δίνουν μια σαφή εικόνα για το μοντέλο που εξελίχτηκε μαζί με το νέο βασικό παγκόσμιο μοντέλο της Jeep. Και τα δύο αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται αρχής γενομένης από εφέτος στο εργοστάσιο της Fiat στο Melfi στην Ιταλία με ρυθμό παραγωγής 1.600 αυτοκίνητα ετησίως.

Το Fiat 500X που απεικονίζεται στα σκίτσα έχει πιο στρογγυλεμένες γραμμές από αυτές του Jeep Junior/Jeepster που θα υιοθετήσει μια πιο «τετράγωνη» αισθητική, συγγενή με το οικογενειακό ύφος της αμερικανικής εταιρείας.

Και τα δύο αυτοκίνητα πιθανότατα θα βασίζονται σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας του 500L που θα παρέχει ικανό ζωτικό χώρο για πέντε επιβάτες. Οι κινητήρες θα προέρχονται και αυτοί από το 500L, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε κάτω από το καπό τον 0,9λιτρο TwinAir Turbo, έναν 1,4λιτρο MultiAir Turbo και έναν 1.600άρη τουρμποντίζελ MultiJet II.

Η πιθανότερη ημερομηνία για να ντεμπουτάρει στο κοινό το νέο Fiat 500X είναι ο προσεχής Μάρτιος, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

[Πηγή auto.sohu.com μέσω indianautosblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube