Νέο Dodge Charger SRT Hellcat 2015: Αυτό είναι το πιο γρήγορο σεντάν στον κόσμο [videos]

Νέο Dodge Charger SRT Hellcat 2015: Αυτό είναι το πιο γρήγορο σεντάν στον κόσμο [videos]

Η Dodge αποκάλυψε και επίσημα, το ταχύτερο σεντάν του κόσμου, το πολυαναμενόμενο στις ΗΠΑ Dodge Charger SRT Hellcat 2015

Με περιγραφή ως το «πιο γρήγορο και δυνατό σεντάν του κόσμου», το Charger SRT Hellcat κρύβει κάτω από το καπό ένα κομπρεσοράτο 6,2λιτρο κινητήρα HEMI V8 με μέγιστη ισχύ 717 PS και μέγιστη ροπή 89,7 kgm.

To μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο 8τάχυτο σασμάν TorqueFlite και το σύνολο κινητήρα/κιβωτίου κάνει το νέο Charger SRT Hellcat να περνά τα πρώτα 400 μέτρα εκκινώντας από στάση σε 11” και να σταματά να επιταχύνει στα 328 km/h. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το σεντάν-πύραυλος της Dodge χρειάζεται για το 0-160-0 μόλις 13”.

Ανάλογη των επιδόσεων είναι και η μόστρα του Charger SRT Hellcat που ξεχωρίζει από το απλό μοντέλο με νέα μάσκα που ενσωματώνει φανάρια LED. Επίσης το αλουμινένιο καπό διαθέτει «φούσκα» με εισαγωγή κρύου αέρα και απαγωγείς θερμότητας. Τα άλλα αεροδυναμικά στοιχεία που το ξεχωρίζουν είναι ο νέος πίσω προφυλακτήρας, η πτέρυγα στο τέλειωμα του πορτμπαγκάζ, η διπλόμπουκη εξάτμιση και οι 20άρες ζάντες με τα λάστιχα P Zero.

Φυσικά και η καμπίνα ακολουθεί, αποπνέοντας την ανάλογη σπορ αύρα, με φαλτσοκομμένο στο κάτω μέρος τιμόνι και αεριζόμενα/θερμαινόμενα σπορ καθίσματα ντυμένα με δέρμα Νάπα και αλκαντάρα. Το περιβάλλον συμπληρώνουν το ψηφιακό καντράν, το ηχοσύστημα της Harmon Kardon με 18 ηχεία και μια 8,4ιντση οθόνη για το σύστημα πολυμέσων Uconnect.

Η παραγωγή του νέου Dodge Charger SRT Hellcat θα ξεκινήσει από τον καινούργιο χρόνο και η τιμή θα ανακοινωθεί με το λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Πάντως πρέπει να περιμένουμε κάτι κοντά στα $60.000 ή στα 45.000

[Πηγή Dodge μέσω Burnout]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube