Νέο Caterham Project V με 272 ηλεκτρικούς ίππους

Νέο Caterham Project V με 272 ηλεκτρικούς ίππους

H Caterham παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Project V με 272 ίππους και βάρος μόλις 1.190 kg, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025.

Η Caterham παρουσίασε το νέο Project V, ένα ηλεκτρικό, πισωκίνητο σπόρτσκαρ με χαμηλό βάρος που αναμένεται να μπει στην παραγωγή προς τα τέλη του 2025.

Είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ως ηλεκτρικό δια χειρός Anthony Jannarelly, τον αρχισχεδιαστή της Caterham. Έχει μήκος 4,25m, πλάτος 1.89 m, ύψος 1,22 m και κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο ανάμεσα στους πίσω τροχούς απόδοσης 272 ίππων.

H μπαταρία του έχει χωρητικότητα 55 kWh προσφέροντας αυτονομία έως 400 km, ενώ μπορεί να φορτιστεί από το 20% έως το 80% σε ρεύμα DC 150 kW σε μόλις 15'.

Caterham Project V

Πιστό στο DNA της Caterham ζυγίζει μόλις 1.190 kg, βασίζεται σε σασί κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και αλουμίνιο και ρυθμιζόμενη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Ως αποτέλεσμα, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4,5" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h.

Eπιπλέον, το Project V μπορεί να μεταφέρει τρεις επιβάτες σε διάταξη 2+1, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης μιας τέταρτης θέσης.

Caterham Project V

Όσο για τον οδηγό, αντικρίζει μπροστά ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα τρία προφίλ οδήγησης Normal, Sport και Sprint τα οποία επεμβαίνουν στη ρύθμιση της ανάρτησης, την απόκριση του γκαζιού και το σύστημα διεύθυνσης.

Τέλος, σύμφωνα με τον CEO της Caterham, Bob Laishley, το Project V δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο μοντέλο καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει το πράσινο φως για να μπει στην παραγωγή προς τα τέλη του 2025.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube