Νέο BMW Urban Cross απέναντι στο Audi Q1;

Νέο BMW Urban Cross απέναντι στο Audi Q1;

Το BMW Group φέρεται να σχεδιάζει την ένταξη στην γκάμα της εταιρείας ενός μικρού crossover που θα τοποθετήσει απέναντι στο επερχόμενο Audi Q1.

Ένα νέο μικρό SUV με την προσωρινή κωδική ονομασία Urban Cross φέρεται ότι ετοιμάζει η BMW για να ανταγωνιστεί το επερχόμενο Αudi Q1.

Σύμφωνα με το περιοδικό Auto Motro und Sport που ανέδειξε το θέμα, το μικρό γερμανικό crossover θα υποστηρίζεται από την ίδια πλατφόρμα UKL1 που υποστηρίζει και την 2 Series Active Tourer, αλλά και την επερχόμενη νέα X1, και θα χρησιμοποιεί προσθιοκίνητη τεχνολογία από τη ΜΙΝΙ. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος της BMW δήλωσε ότι όλα αυτά είναι «καθαρές υποθέσεις» και ότι το BMW Group δε θα ήθελε να τις σχολιάσει, κατά την πάγια τακτική του.

Το μικρό crossover της BMW θα τοποθετηθεί κάτω από την Χ1, αλλά ο σχεδιασμός του θα διαφέρει από αυτόν που γνωρίζουμε σήμερα στην γκάμα των μοντέλων Χ. Το βασικό λοιπόν crossover θα διαθέτει σιλουέτα κουπέ και επιθετικό στιλ που θα το καθιστά γοητευτικό στο νεανικό κοινό, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές μέσα από την BMW.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το αυτοκίνητο δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα και θα διαθέτει πορτμπαγκάζ κοντά στα 330 lt, ίδιο με αυτό του Paceman. Η τιμή του θα ξεκινά από τις €25.000 στη Γερμανία, όταν θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του το 2017.

[Πηγή Auto Motor und Sport μέσω Automotive News Europe

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube