Νέο Audi RS Q5 με 450+ PS στη Γενεύη

Νέο Audi RS Q5 με 450+ PS στη Γενεύη

H Audi αναμένεται να φέρει σε παγκόσμια πρεμιέρα το σφόδρα αναμενόμενο και εκρηκτικό RS Q5 στο Salon International de l’Auto 2017, στη Γενεύη.

Παρόλο που το Ingolstadt δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη ότι το νέο Audi RS Q5 θα βρίσκεται στο σταντ της εταιρείας τον επόμενο μήνα στο Salon International de l’Auto 2017, σχεδόν το επιβεβαίωσε ο Stephan Winkelmann.

Ο επικεφαλής της Audi δήλωσε στο αυστραλέζικο Motoring ότι ένα μοντέλο RS μεγέθους Q5 θα κάνει το ντεμπούτο του στο ελβετικό Σαλόνι Αυτοκινήτου και δεν μπορούμε να υποθέσουμε πως θα είναι κάποιο άλλο πλην του RS Q5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑΙΑS 2017-Νέο Audi SQ5 με 354 PS

«Η Γενεύη βρίσκεται εμπρός μας», είπε ο Winkelmann. «Και θα έχουμε εκεί ένα λανσάρισμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας, διότι σηματοδοτεί τη νέα εποχή της Audi Sport στο B-segment των SUV [μέγεθος Q5]. Θα δείτε πολύ σύντομα περί τίνος πρόκειται», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Audi Q5

Το επερχόμενο RS Q5 σε γενικές γραμμές θα υιοθετεί το παρουσιαστικό και τη βασική μηχανολογία του SQ5, αλλά φυσικά με ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Το πιθανότερο είναι κάτω από το καπό του να βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του 3λιτρου μοτέρ V6 του SQ5 ή του εξελιγμένου από την Porsche 2,9λιτρου V6. Όπως και να ’χει όμως, η μέγιστη ισχύ αναμένεται να ξεπερνά τα 450 άλογα, με το 0-100 m/h να έρχεται σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να μην περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά να ανεβαίνει πάνω από τα 270 km/h.

To νέο RS Q5 αποτελεί μέρος του προγράμματος της Audi Spοrt για τα πιο hot SUV της εταιρείας, πρόγραμμα που περιλαμβάνει ακόμη τα RS Q2, RS Q4 και RS Q6.

[Πηγή καλλιτεχνικής απεικόνισης X-Tomi Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube