Νέο Audi R8: Λανσάρισμα το 2023 ως υβριδικό ή ηλεκτρικό!

Νέο Audi R8: Λανσάρισμα το 2023 ως υβριδικό ή ηλεκτρικό!

Δημοσιεύματα θέλουν το νέο Audi R8 να έρχεται το 2023 σε υβριδική ή ηλεκτρική μορφή.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Audi μίλησε για το μέλλον του R8. Και το μόνο που είναι σίγουρο γι' αυτό είναι πως στη νέα του γενιά δεν θα διατηρήσει ούτε τη μορφή αλλά ούτε και τον κινητήρα που έχει σήμερα. 

Ο Ηildergard Wortmann, υπεύθυνος πωλήσεων για την Audi παγκοσμίως, δήλωσε πως ο διάδοχος του γερμανικού σούπερκαρ δεν θα είναι ένα R8 με ηλεκτρικό μοτέρ απλά, αλλά θα είναι ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο.

Άρθρο του γερμανικού περιοδικού Autobild αναφέρει πως το νέο R8 θα έρθει το 2023. Οι προβλέψεις του Αutobild θέλουν το νέο R8 να χρησιμοποιεί τον 4λιτρο V8 με διπλά τούρμπο που χρησιμοποιείται ευρέως από το VW Group. Στην πιο ισχυρή του έκδοση το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 650 PS. Αυτό σημαίνει επίσης πως έφτασε η στιγμή για το γερμανικό σούπερκαρ να αποχαιρετήσει τους ατμοσφαιρικούς του κινητήρες με τον υπέροχο ήχο.

R8 e-tron

To γερμανικό περιοδικό εικάζει πως το επερχόμενο R8 θα αποδίδει συνολικά περίπου 700 PS με τη βοήθεια του 4λιτρου V8 και ηλεκτρικών μοτέρ με μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση να μην μοιάζει απίθανη. Να θυμίσουμε ότι η Αudi είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν και για σύντομο χρονικό διάστημα μια ηλεκτρική έκδοση του R8 η οποία πούλησε μόλις 100 κομμάτια. Με την τάση που υπάρχει πλέον προς την ηλεκτροκίνηση ένα νέο ηλεκτρικό R8 μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για το αν η Αudi θα συνεχίσει τη δυναστεία του σούπερκαρ της. Αναμένουμε ανακοινώσεις από τον Γερμανό κατασκευαστή τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube