Νέο Ariel Nomad supercharged [video]

Νέο Ariel Nomad supercharged [video]

To παντός εδάφους Ariel Nomad αναβαθμίζεται με μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα) στον κινητήρα Honda που φοράει.

Ο κομπρέσορας ανεβάζει την ιπποδύναμη του 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα Honda 2.4 από τους 238 στους 294 ίππους και τη ροπή του από τα 30,6 στα 34,8 kgm. 

Η επιπλέον δύναμη έχει ως αποτέλεσμα το Nomad, που ζυγίζει μόλις 670 kg, να κάνει πλέον το 0-100 km/h σε 3,5” και το 0-160 km/h σε 7,4”. Η τελική του περιορίζεται στα 200 km/h.

Ως παντός δρόμου εναλλακτική στο σπορ Atom, το Nomad έχει μεγαλύτερους τροχούς και λάστιχα, επιπλέον προστασία στις ανατροπές, ανάρτηση με μεγάλες διαδρομές, και μετατροπές στο πλαίσιο για χρήση εκτός ασφάλτου. Ο επικεφαλής δοκιμαστής του AUTOCAR συμπέρανε στο test του Ariel Nomad, ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην οδήγηση αυτοκίνητα που υπάρχουν σήμερα.

Η Ariel λέει ότι το Nomad με τον κομπρέσορα θα κοστίζει £6.000 (€8.150) επιπλέον των £30.000 (€40.800) που κοστίζει (στην Αγγλία) το βασικό μοντέλο με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Η εταιρεία λέει επίσης ότι οι πελάτες που έχουν ήδη παραγγείλει ένα Nomad, θα έχουν την επιλογή να το αναβαθμίσουν σε supercharged. Ο χρόνος παράδοσης ενός Nomad σήμερα είναι 9-12 μήνες.

Από τότε που το Nomad βγήκε στην αγορά, η Ariel έχει πουλήσει δύο αυτοκίνητα και άλλα δύο θα παραδοθούν άμεσα. Η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 50 με 60 Nomad το χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube