Νέο Abarth F595 με τεχνολογία από την Formula 4

Νέο Abarth F595 με τεχνολογία από την Formula 4

Το νέο Abarth F595 είναι ένας φόρος τιμής στην 50η επέτειο του μονοθέσιου Formula Italia που σχεδίασε ο Carlo Abarth.

Η νέα έκδοση του Abarth 595 δημιουργήθηκε για όσους αναζητούν την αίσθηση οδήγησης σε πίστα στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Φέρει την ονομασία F595 και κάτω από το μπροστινό καπό του βρίσκεται ο 1.4 T-Jet των 165 PS που κινεί και τα μονοθέσια της Tatuus που χρησιμοποιούνται στον Ιταλικό και το Γερμανικό θεσμό «F.4 Championships Powered by Abarth Certified by FIA».

Το γράμμα «F» στο όνομα του νέου μοντέλου αποτελεί ευθεία αναφορά στη Formula 4, στην οποία η Abarth είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων. Η κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του κινητήρα 1.4 T-Jet προδιαγραφών Euro-6D Final. Το τούρμπο της Garrett συνδυάζεται με λόγο συμπίεσης 9:1 και χάρη στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του θαλάμου καύσης αποδίδει 165 PS και 230Nm ροπής που είναι διαθέσιμα από τις 2.250 rpm. 

Το αποτέλεσμα είναι η τελική ταχύτητα του F595 να αγγίζει τα 218 km/h, ενώ η ρεπρίζ με 5η ταχύτητα από τα 80 στα 120 km/h απαιτεί μόλις 7,8’’. Ο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο, αλλά διαθέσιμη είναι και η επιλογή αυτόματου κιβωτίου που συνδυάζεται με paddles πίσω από το τιμόνι. Οι επιδόσεις και στις δύο περιπτώσεις είναι παραπλήσιες, με την διαδικασία 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 7,3’’ και 7,4’’ με το χειροκίνητο και το αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα. 

f595

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που κάνει το νέο Abarth F595 να ξεχωρίζει είναι η θρυλική εξάτμιση Record Monza που διαθέτει πλέον κάθετες απολήξεις, δύο από κάθε πλευρά. Ο ήχος που προσφέρει είναι μοναδικός, όπως θα περίμενε κανείς από ένα Abarth, όνομα που παραδοσιακά είναι συνυφασμένο με την ισχύ και τις επιδόσεις. Η ενεργή βαλβίδα της εξάτμισης ενεργοποιείται από ένα κουμπί στο ταμπλό, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ ενός πιο διακριτικού μπάσου ήχου, ή τον τυπικό βρυχηθμό της Abarth που ξεσηκώνει στο πέρασμα του.

Το F595 θα είναι διαθέσιμο σε χάτσμπακ και κάμπριο αμάξωμα, με πινελιές σε χρώμα Rally Blue, μαύρες ματ ζάντες Sport 17’’ και φυσικά το λογότυπο F595. Στο εσωτερικό υπάρχει η επιλογή μεταξύ των σπορ καθισμάτων της Abarth ή των αγωνιστικών καθισμάτων της Sabelt. Πέρα από τις στιλιστικές αναβαθμίσεις, σε μηχανολογικό επίπεδο το F595 διαθέτει στην πίσω ανάρτησή του αμορτισέρ της Koni με τεχνολογία FSD, για ακόμα καλύτερο κράτημα και σταθερότητα και φρένα με αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς με διάμετρο 294 mm εμπρός και 240 mm πίσω.

[Πηγή: Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube