Νέες πληροφορίες για το Qoros 3 Hatch

Νέες πληροφορίες για το Qoros 3 Hatch

Η Qoros έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες και πρόσθετες φωτογραφίες για το 3 Hatch που θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη.

Το νέο 3 Hatch στην ουσία πρόκειται για την έκδοση χάτσμπακ του 3 Sedan και είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της κινεζικής εταιρείας Qoros.

Το μήκος του ανέρχεται στα 4,44 m και είναι 17,7 πόντους κοντύτερο από το 3 Sedan με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,69 m. Το νέο Qoros 3 Hatch πατά σε ζάντες 16 ιντσών (προαιρετικά σε 17” ή 18”) και διατίθεται σε έξι αποχρώσεις αμαξώματος.

Στην καμπίνα υπάρχει μια στάνταρ 3,5ιντση οθόνη TFT στο κέντρο των οργάνων, ενώ μια δεύτερη 8ιντση οθόνη αφής, επίσης στάνταρ, υποστηρίζει το σύστημα infotainment που συνδυάζεται με ηχοσύστημα τεσσάρων ηχείων ή, προαιρετικά, με υψηλότερης απόδοσης σύστημα 150w με έξι ηχεία.

Κάτω από το καπό, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός 1.600άρη ατμοσφαιρικού κινητήρα και του ίδιου με τούρμπο. Ο πρώτος αποδίδει μέγιστη ισχύ 126 PS και μέγιστη ροπή 15,8 kgm, συνδυαζόμενος με 6άρι χειροκίνητο σασμάν που επιτρέπουν στο Qoros 3 Hatch να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 11,6". Προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί με διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο DCT, οπότε η επίδοση γι την ίδια επιτάχυνση επιβαρύνεται με ένα δευτερόλεπτο.

Η έκδοση τούρμπο του 1.600άρη αποδίδει 156 PS και 21,4 kgm, συνδυαζόμενη μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Αυτό το πακέτο επιτρέπει στο Qoros 3 Hatch να ολοκληρώνει τη μέτρηση 0-100 km/h σε 9,7” και να πιάνει στην ευθεία τα 210 km/h.

Όσον αφορά την αποδοτικότητα, η Qoros ανακοινώνει μέση κατανάλωση κατά EU 6,3 lt/100 km για την ατμοσφαιρική έκδοση με το χειροκίνητο σασμάν και 6,1 με το DCT, ενώ το τούρμπο Qoros 3 Hatch χρειάζεται 6.5 lt για κάθε 100 km.

Το νέο 3 Hatch θα κατασκευάζεται σε όμορη γραμμή παραγωγής με το 3 Sedan, στο νέο εργοστάσιο της Qoros στο Changshu, κοντά στη Σαγκάη.

[Πηγή Qoros]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube